Uitdelen op het kinderdagverblijf

Vorige week was de kleine jarig. En dit vierden we ook op het kinderdagverblijf. Vooraf was ik al helemaal in de stress. Op Pinterest en op blogs zie je de mooiste creaties voorbijkomen met wat kinderen kunnen uitdelen. Ouders zijn er vooraf al lang mee bezig geweest. Ik ben niet creatief en ik had niet veel tijd. En nu?

Nu heb ik de mazzel dat hij nog op een babygroep zat. 😉. De kleine krijgt ook weleens wat mee naar huis. Vaak gewoon een doosje rozijnen of een cadeautje met een kaartje eraan. Top!! Dan doen we dit jaar nog even niets “bijzonders”.

Eigenlijk toch gek ook dat ik mij er überhaupt druk over maak. Wordt mijn kind er slechter van als ik niet creatief genoeg ben? Nee. Is het echt zo’n gebrek aan de opvoeding als het iets simpels is? Nee. Dus waarom zou ik in die hele hype meegaan. Alles moet tegenwoordig mooi, mooier, mooist. Ik doe er dit jaar niet aan mee. Volgende jaar doe ik er niet aan mee. En waarschijnlijk doe ik er helemaal nooit aan mee. Tenzij de kleine groot genoeg is en er zelf een mening over heeft. Of dat ik er een activiteit van kan maken en dat hij ook een bijdrage eraan kan leveren. Dan vind ik het stiekem ook wel weer leuk.

Dit jaar had ik gewoon simpele autootjes besteld. En voor de leidsters een douchegelletje. (Zie foto). Kaartje erom en klaar.

Disclaimer: Dat andere moeders een manier weten om wel creatieve dingen te kunnen uitdelen is helemaal prima. Ik vind het alleen jammer dat het zo’n beetje de standaard is geworden en het mij het gevoel geeft daar tegenop te moeten concurreren. Ik kies liever voor iets anders.En wat andere ouders doen is prima. Zolang de “simpele” cadeautjes die mijn zoontje uitdeelt ook gewaardeerd worden.

Gaan jullie met de hype mee? Of houden jullie de uitdeelcadeautjes ook simpel?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: eigen collectie

8 thoughts on “Uitdelen op het kinderdagverblijf

 1. Ik vind het leuk om te knutselen dus grijp ik de verjaardag altijd aan om iets leuks te maken. Niet te ingewikkeld, want het moet wel leuk blijven. De juffen krijgen overigens altijd iets van een Merci of zoiets.

 2. Nee joh, ik doe er niet aan mee. En ik denk dat andere moeders jou daar dankbaar zijn dat je niet heel ingewikkeld hebt uitgepakt. Iemand moet er mee beginnen om de lat wat realistischer te leggen.

  En je kunt je ook afvragen: Voor wie doe je het?! Gaat het nog wel om je kind, of meer om de andere moeders….
  Vlijtig Liesje onlangs geplaatst…Stel een lamp samen naar jouw smaak!My Profile

 3. Ikzelf ben zeer creatief maar zie dit zeker niet als doel om anderen te overtroeven. Als ik namelijk een leuk autootje of ander speeltje zou zijn dat superleuk voor de kinderen zou zijn zou ik daar eerder voor kiezen dan alsnog alles zelf te maken. Ik vind de autootjes die je gekozen hebt super leuk en kleurrijk 😀

 4. Mijn schoonmoeder tikt altijd leuke uitdelers op de kop. Dit jaar maakte mijn man gezondere appelflappen om uit delen aan de kindjes en leidsters (zonder suiker). En de kindjes kregen een klein cadeaudoosje mee naar huis met een ballon, spekje en uitdeelboekje.
  Voor mij was de traktatie alleen al genoeg. Maar ik had het spul liggen dus gezellig uitgedeeld (is dat ook weer weg 😉 )
  MomMandy onlangs geplaatst…About fear: facing the one thing that scares meMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge