Zomerdoelen 2017

Ik heb dit een keer eerder geprobeerd: Zomerdoelen. Was het een succes? Nee. Heeft het dus zin om nieuwe zomerdoelen te stellen? Geen idee. Hahaha. Maar ik ga het toch proberen.

Inmiddels is het twee jaar geleden dat ik die zomerdoelen had. Ik ben nog even gaan teruglezen wat het ook al weer was en wat er mis ging. Hopelijk kunnen we het dit jaar voorkomen dat het weer fout gaat.

Toen
Twee jaar geleden waren mijn doelen: Boek schrijven, moodboard maken en meer lezen. Moodboard maken was gelukt. En is ook niet meer nodig. De overige twee… die neem ik maar weer mee, want daar is de afgelopen twee jaar ook weer weinig van terecht gekomen.

Nu
Voor deze zomer heb ik dus al twee doelen kunnen verzamelen. En ik vul de lijst nog even aan, want ik heb nog meer doelen. Niet te veel. Het moet wel realistisch en haalbaar zijn, natuurlijk.

 1. Boek schrijven: Daar is ie weer, zoals net al aangekondigd. Ik geloof dat ik twee jaar geleden aan één A4-tje ben begonnen. Laat ik daar eens wat meer van maken. Veel meer als het even kan.
 2. Meer lezen: die leesflow kom ik maar niet in. Ik had Harry Potter er weer bijgepakt in de hoop dat dit mij zou helpen. Die boeken ken ik en lezen lekker weg. Even leek het succes te hebben. Maar op een gegeven moment toch weer te moe. Tijdschriften vallen hier ook onder. Van mijn buurtjes krijg ik heel lief steeds stapeltjes tijdschriften. Hier haal ik onder andere mijn inspiratie vandaan. De stapel is echter alleen maar gegroeid. De bedoeling is dat deze kleiner wordt, maar wel na er eerst een aantal van te hebben gelezen.
 3. Bloggen: Ik publiceer nu 3 artikelen per week. Hier heb ik aardig wat regelmaat in gekregen op een paar dipjes na. Ik zou er eigenlijk toch wel 5 keer per week van willen maken. Al heb ik dat een week geprobeerd en vond ik dat best pittig. Maar wie weet vind ik nu een systeem dat wel werkt voor mij en mijn gezin. Inspiratie genoeg in ieder geval. Maar ik heb mijn doel al bereikt als ik de hele zomer lang 3 artikelen per week kan publiceren.
 4. Minimaliseren: met andere woorden: opruimen en veel spullen weggooien. Orde in de chaos betekent ook rust in mijn hoofd. Dus ik hoop deze zomer het één en ander aan te kunnen pakken. Voornamelijk de zolder. Die ligt echt te vol en moet gewoon leger kunnen.

Ik twijfelde om er nog een paar bij te zetten. Sporten staat eigenlijk ook wel hoog op mijn verlanglijst. Maar ik merk dat mijn prioriteit daar nog even niet ligt. Misschien komt dat nog. Maar voor nu heb ik daar even geen behoefte aan. Dan kan ik dat er wel bijzetten, maar dan loopt het toch uit op falen. Dus ik laat het even hier bij. Ik denk dat deze lijst realistisch is en haalbaar moet zijn.

Wat zijn jullie doelen voor de zomer?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

7 thoughts on “Zomerdoelen 2017

 1. Ik wil ook meer lezen, doel dit jaar is zes boeken en ik heb er nu eentje uit. Ook wil ik graag vaker bloggen maar helaas te weinig tijd. Dus ik blijf voorlopig bij drie artikelen per week. Wel leuk dat je een boek wilt gaan schrijven. Hoop dat het deze zomer lukt om er een start mee te maken😄
  Sylvia onlangs geplaatst…Ergernissen op het strand!My Profile

 2. Wat goed om jezelf doelen te stellen. Ik vrees dat het voor mij ook sporten zal zijn, vaker op tijd naar bed en zeker ook meer lezen. Nu maar hopen dat ze deze zomer dagen van 48 uur hebben 😉

 3. Ooh, dat minimaliseren is bij mij ook een doel dat nooit afgevinkt wordt.
  Ik wil het heel graag maar het lukt me maar niet :-S
  Ben nu bezig met kleine stapjes, en de eerste is NEE leren zeggen. Wat het huis niet in komt hoeft er ook niet uit.
  Succes met je doelen! Ben ook zeker benieuwd naar dat boek dat je wilt gaan schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge