Begin van je dag – tag

Deze tag kwam ik al weer een tijdje terug bij Merel van Lotuswritings.nl tegen. Die vond ik voor vandaag wel even toepasselijk. Ik heb door de kleine een aantal slechte nachten achter de rug, waardoor ik het gisteravond niet kon opbrengen om een artikel klaar te zetten voor vanmorgen. Het begin van deze dag ziet er dus even anders uit. Vandaar dat dit artikel iets later verschijnt dan jullie van mij zijn gewend. Hij is bedacht door Fleur van mamasliefste.nl

Hoe laat gaat de wekker?
De wekker van mijn vriend gaat om 6:00. Meestal is de kleine dan ook al wakker. Dat is mijn wekker. Mocht het zijn dat de kleine niet wakker is, ga ik er wel al uit. Kan ik tenminste vast rustig ontbijten. Maar meestal duurt het dan niet lang voor hij ook wakker is.

Snoozen of meteen naast je bed?
Meteen naast mijn bed. Ik ben ervan overtuigd dat met snoozen je dag beginnen niets nuttigs oplevert. Althans, bij mij dan. Ik word er alleen maar lui van. Maar ik ben een echte ochtendmens, dus meestal (voordat ik de kleine had) heb ik geen problemen met wakker worden.

Wat is het eerste dat je doet als je ’s ochtends wakker wordt?
De luier van de kleine verschonen, nadat ik eerst flink met hem heb geknuffeld.

Word je uit jezelf wakker? Of heb je daarvoor een wekker nodig?
Tegenwoordig heb ik daar wel een wekker voor nodig. Of mijn kleine. Voor die tijd werd ik regelmatig uit mijzelf wakker.

Koffie of thee?
Beide. Maar de koffie gaat er niet eerder in voordat ik iets in mijn maag heb. Anders word ik misselijk. Maar vrij snel na mijn ontbijt komt dan toch echt mijn eerste kopje koffie.

Ontbijt jij of sla je die maaltijd liever over?
Altijd ontbijten. De beste start van de dag. Mensen die niet ontbijten omdat ze er misselijk van worden snap ik echt niet. Ik word juist misselijk als ik niet eet.

Douchen of in bad?
Douchen. Ik heb niet eens een bad. En als ik een bad zou hebben, zou ik er eerder ’s avonds veel inzitten. Als ik de dag al lui begin, dan komt er echt niks van terecht met mij 😉

Hoeveel tijd heb je nodig voor je make-up en haar?
10 minuten. Hahaha. Echt. Ik doe mijn haar in een staart, beetje make-up en klaar. Ga ik naar een verjaardag ben ik wel wat langer bezig hoor. Dan wil ik vooral aan mijn haar wel wat meer tijd besteden.

Hoe ziet je ochtendritueel eruit?
Eerst de kleine knuffelen, luier verschonen en pap geven. Daarna ga ik zelf ontbijten. Als de kleine zelf speelt, ga ik even wat blogs lezen. En anders ga ik met hem spelen en doe ik dat tijdens zijn slaapje. Daarna douchen, fruit-tijd en iets leuks doen. Als ik moet werken ziet mijn ochtendritueel er wel weer anders uit.

Hoe laat ga je/ gaan jullie de deur uit?
Mijn vriend gaat al vroeg. Rond 7:00, zodat hij ook weer lekker bijtijds de kleine kan halen van het KDV. En ik begin meestal ’s middags met werken. Dus hoef ik de kleine ook niet te vroeg te brengen. Als hij op het KDV zit en ik hoef nog niet te werken, gebruik ik die uurtjes om het huis op te ruimen, wasjes te draaien etc. Dat kan ik twee ochtenden in de week doen. En ik moet zeggen dat ik dat wel heel fijn vind. Anders komt er van het huishouden echt niks terecht.

Wat is je grootste ergernis in de ochtend?
Als de kleine niet mee wil werken na een slechte nacht. Dan heb ik een kort lontje. Maar over het algemeen heb ik niet zo’n last van een ochtendhumeur.

Wat is je tip om de ochtend zo goed mogelijk te starten?
Oh jee een tip. Geen idee. Ik hou mij erg vast aan mijn ritueeltje. Als die afwijkt door omstandigheden kan ik daar wel van van slag raken. Vooral als ik ook ’s ochtends al de deur uit moet.

Dat was de tag. Herkenbaar? Of ziet jullie ochtend er heel anders uit? Ik lees het graag!

Voel je trouwens vrij om hem over te nemen. Maar vergeet Fleur daar niet in te vermelden.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

5 thoughts on “Begin van je dag – tag

  1. Wat een leuke tag. Ik herken ook veel punten zo is mijn dochtertje ook mijn wekker alleen dan meestal rond 5 uur😔 ook ik heb een kort lontje als niemand wil meewerken en we weg moeten grrr..
    Sylvia onlangs geplaatst…Spam je blog!My Profile

  2. Wat leuk om zo te lezen hoe iemand z’n dag begint 🙂 Hier is ie niet heel anders hoor. Alleen begin ik om half 7 met ontbijten net voor de tweeling roept en dan komt (doordeweeks) m’n moeder helpen om half 8 als mijn man gaat werken. Zal wennen zijn als ze straks naar school gaan, dan heb ik veel minder hulp nodig 🙂

  3. Jullie hebben het zo te zien wel fijn geregeld samen, dat lijkt me heel prettig. Net als dat je een ochtendmens bent trouwens. Als je kindje dan vroeg op is, ben je ook fitter. Ik ben helaas een avondmens en dat voel ik goed voor 8 uur ‘s ochtends haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge