Daar word ik nu zenuwachtig van – tag

Een hoop dingen maken mij zenuwachtig. Ik denk dat ik mijzelf wel kan benoemen tot opperstresskip. Dus toen ik deze tag, al weer een tijdje geleden, bij Merel van Lotuswriting.nl voorbij zag komen, hoefde ik niet lang na te denken. Deze tag is voor mij gemaakt 😉 Hij is bedacht door Joyce van Mamsatwork.nl.

Waar word jij nu zenuwachtig van?
Je kunt beter aan mijn vragen waar ik niet zenuwachtig van word. Dat lijstje is korter. Maar ik zal er een paar opnoemen. Ze staan in random volgorde:

  • Vliegen. Daar kan ik nachten van te voren over wakker liggen.
  • Solliciteren/starten aan een nieuwe baan/nieuwe mensen ontmoeten. Dat laatste is dus de werkelijke reden. Je plekje veroveren tussen mensen die misschien al jaren met elkaar werken en dan jezelf proberen te bewijzen. Ik hou er niet van. Ik vind een veilig nestje fijner. Word je overigens niet altijd gelukkiger van.
  • Zolder/schuur opruimen. En weet je wat daar mijn grootste angst aan is? Een spin tegenkomen. Jawel! Ik word zenuwachtig van ieder ding dat ik oppak. En ieder stofje dat er dan af dwarrelt is in mijn ogen een potentiële spin.
  • Presenteren. Ik heb ooit voor de gemeenteraad een presentatie over verschillende anti-pestmethoden moeten houden. Nou ja, moeten… Ik werd ervoor gevraagd en ik zei ja. Drie kleuren vond ik later in mijn broek. En eigenlijk wil ik aan deze gênante vertoning niet eens meer terugdenken. Maar ja, er staat wel weer iets moois op mijn C.V.
  • Opereren. De narcose, zou het werken en zou ik überhaupt weer wakker worden, waren toch wel de dingen waar ik mij laatst het meest druk om kon maken.

Waarom word je daar zenuwachtig van?
Omdat ik snel bang ben. That’s why.

Hoe uit dat zenuwachtig zijn zich bij jou?
Van te voren krijg ik hartkloppingen (vlak voor mijn operatie nog kunnen horen 😉 ) en een naar gevoel in mijn buik. Ik kan het niet echt uitleggen. Bij het presenteren ga ik stotteren. Bij contacten leggen ben ik echt totaal mijzelf niet en probeer ik soms te geforceerd iets te zeggen, omdat ik ook niet al te verlegen over wil komen. Bij de zolder opruimen heb ik bij alles wat ik zie bewegen (of het nou echt beweegt of niet) een paniek aanval. En in een vliegtuig kan ik echt hyperventileren en mijn vriend zijn hand fijnknijpen.

Doe je iets tegen het zenuwachtig zijn op dat moment?
Nee. Vlak voor een presentatie nam ik wel eens Rescue spray van Bach. Dat gaf mij wel iets meer rust. Maar echt helemaal kwijt ben je het toch niet. Voor een presentatie heb ik ook echt maar één tip: goed voorbereiden. Als je weet waar je het over hebt, hoef je niet zenuwachtig te zijn. In ieder geval niet op het moment zelf. Vliegen is gewoon een angst die heel diep zit. Daar kan ik niet zoveel mee. datzelfde geldt voor mijn angst voor spinnen. En mij in een groep met vreemde mensen begeven…Tja, het is maar net hoe mijn pet staat of ik daar overheen kan komen of niet. En de groep met mensen. Soms kom ik in zo’n gesloten groep, waar geen speld tussen te krijgen is. Dan kan ik mijn best doen wat ik wil, maar dat heeft dan ook niet zo veel zin.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

4 thoughts on “Daar word ik nu zenuwachtig van – tag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge