DIY-wenskaarsen

Normaal gesproken ben ik niet echt van de DIY. Ik geef het eerlijk toe: ik ben niet echt handig. Sterker nog, als je mij zou vertellen dat ik twee linkerhanden zou hebben, zou ik je geloven. Ik ben niet secuur en heb ook nergens geduld voor. Maar toen we op mijn werk voor Moederdag wenskaarsen gingen maken met de kinderen, vond ik dit zo leuk, dat ik dit ook voor mijn moeder en schoonmoeder ben gaan maken samen met de kleine. In dit artikel vertel ik hoe.

Voor Moederdag dus. Ja, een dag te laat staat dit artikel online. I know. Maar het moest een verassing blijven. Dus zie dit maar als inspiratie vast voor Vaderdag, een verjaardag of whatever. Verzin iets leuks.

Benodigdheden

  • Een witte kaars (of in mijn geval: twee witte kaarsen)
  • Witte servetten
  • Viltstiften
  • Bakpapier
  • Strijkbout

En toen
Ik heb een niet al te hoge kaars genomen en niet te dik, zodat het servet er helemaal omheen past. De kleine is gaan kleuren met de stiften op de servetten. Mijn oorspronkelijke idee was een handafdruk van de kleine maken met vingerverf. Maar dan blijft het servet natuurlijk aan zijn hand plakken. Om het servet van zijn hand af te halen, moest ik het servet slopen. Dus probeer dat vooral niet 😉. Vandaar dat ik hem heb laten kliederen. En hij vond het geweldig. Dus het was nog steeds een succes!

Daarna heb ik eerst het servet op maat van de kaars geknipt en toen de bovenlaag van het servet eraf gehaald. Je hebt dus nog één enkel laagje van het servet over. Deze leg je om de kaars heen. Daarna doe je het bakpapier eroverheen en laat je het servet in de kaars smelten met de strijkbout. Et voilà: je eigengemaakte wenskaars.

Super simpel, maar toch een leuk, origineel en persoonlijk cadeau.

Hebben jullie ook weleens een wenskaars gemaakt?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Eigen collectie

6 thoughts on “DIY-wenskaarsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge