Er rust een vloek op mijn fiets

Soms heb je van die dingen die achter elkaar mis gaan. En dan krijg je het gevoel dat er gewoon een vloek op rust. Mijn fiets is zo’n ding. Echt al maanden gebeuren er achter elkaar dingen met mijn fiets. Waarschijnlijk als je dit leest denken jullie dat ik het heb verzonnen. Maar geloof mij: het is waargebeurd. Oké, zitten jullie er klaar voor? Hier komt mijn verhaal.

Fiets weg deel 1
Het begon allemaal al in januari. Iedere ochtend ging ik op mijn fiets naar het station. Ik zette hem nooit bij het station, maar vlakbij waar ze fietsenrekken hadden staan. Daar zette ik hem netjes in een rek en hoefde ik bij het station niet moeilijk te doen in de mega volle stalling. Dat ging goed. Totdat de gemeente het nodig vond om de stoep helemaal te renoveren. Voor de fietsenrekken kwamen gezellige bankjes in de plaats. De fietsenrekken op het station durfde ik nog steeds niet aan. En dus zette ik mijn fiets tegen een paal waar nog meer fietsen stonden. Een week later was mijn fiets weg. Allemaal weggehaald door de gemeente. Ik ben er erg boos over geweest. Want hoe kinderachtig is het om de ene week alle fietsenrekken weg te halen zonder vervanging te regelen. En de week erna alle fietsen. Maar goed, de volgende dag kon ik mijn fiets ophalen met een kapot hangslot en 25 euro armer, bij het fietsendepot.

Fiets weg deel 2
Mijn lesje had ik ondertussen wel geleerd. Mijn fiets zette ik daar niet meer neer. Dan maar onhandig doen op het station. En of het onhandig doen was? Ja, want het waren van die boven en beneden rekken. Bovenop ging ik niet redden. Zo sterk meisje ben ik niet. En dus zette ik hem onderop. Fiets op een extra slot was daar heel onhandig. Dat kon alleen maar om te achterband. En wat gebeurd er dan? Ja, dan tillen ze je fiets op en zetten ze hem zo in een busje. Weer fiets weg. Voor de zekerheid heb ik nog even het fietsendepot gebeld. Helaas, daar stond ie niet. Hij was dus echt gejat. Weer bedankt gemeente voor de mogelijkheid om mijn fiets veilig te kunnen stallen. NOT!

Fiets niet weg maar wel deel 3 van mijn verhaal
gelukkig was ik goed verzekerd. En wel via de fietsenwinkel waar ik deze fiets had gekocht. Het enige wat ik dus hoefde te doen was een nieuwe fiets uitzoeken en de fietssleutels op te sturen. De rest regelden hun. De levertijd van mijn fiets was echter wel behoorlijk lang. Ik geloof dat ik er wel twee maanden op heb moeten wachten. En toen werd hij geleverd. Hij zou rij-klaar gemaakt worden door de koerier. Alleen was die koerier een vervanger en hij had er duidelijk geen kaas van gegeten. Dat gaf hij ook toe. De trappers erop zetten kreeg hij het niet voor elkaar. En wat doe je dan? Nou dan trap je er toch tegenaan tot je het idee hebt dat het goed zit. En dus werd mijn fiets wel geleverd, maar ook direct gesloopt. Dan maar weer bellen met de fietsenhandel. Gelukkig konden zij regelen dat de gesloopte onderdelen bij een fietsenzaak dichtbij werden geleverd, zodat zij mijn fiets weer konden repareren. En uiteraard was het binnen de garantie dus allemaal geen probleem. Een week later kon ik mijn fiets daarheen brengen en dezelfde middag nog halen.

En wat fietst hij geweldig! En wat heb ik hem gemist. Heeft één van jullie wel eens zulke pech met iets gehad?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

6 thoughts on “Er rust een vloek op mijn fiets

  1. Hahaha jeetje. Inderdaad een gedoe. Gelukkig opgelost. Ik heb zelf nooit fietsenleed meegemaakt. #ikfietsnooit of nouja zelden. Maar wel een keer door mijn schuld de fiets van mijn nichtje gestolen. ( had m niet op slot gedaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge