De meest ondankbare taken als ouder

Vroeger was ik echt te lui voor bepaalde klusjes in huis. Of ik zag het gewoon niet. Dat kan ook. Op een gegeven moment kwam daar een omslag in. Ik begon opruimen en schoonmaken leuk te vinden. Ik haalde er namelijk voldoening uit. Sinds ik moeder ben is dat wel weer veranderd. Want sommige taken in huis zijn zo ondankbaar. Vandaag lezen jullie over wat ik de meest ondankbare taken ever vind.

Stofzuigen en dweilen
Deze staan toch wel met stip op nummer 1. Heb ik de vloer schoon, dan is er bij de eerstvolgende maaltijd al niets meer van te zien.

Wassen
kleding wordt iedere avond in de was gegooid. Soms verslijt de kleine twee of drie kledingsetjes op een dag. Daarnaast hebben we nog zijn bed die ik minimaal twee keer per week verschoon. En als hij ziek is en de boel onder spuugt of snottert, dan gebeurt dit uiteraard vaker.

Speelgoed opruimen en sorteren
Het is een klein wervelwindje. Als ik net weer al het speelgoed compleet heb, is er een kwartier later al weer een blokje ergens onder de kast verdwenen. Iedere avond ruimen we het op. Iedere ochtend is het weer een ramp. Als ik echt er even doorheen zit, dan kijk ik er gewoon niet naar. De volgende ochtend speelt hij er toch weer mee.

Stoel schoonmaken
Die van de kleine dan. Ook daarvoor geldt: heb ik de stoel schoongemaakt, dan is daar na de eerstvolgende maaltijd niets meer van te zien.

Ramen
Tja, meneer vindt het leuk om met zijn snotneus het raam af te likken.

Slapen
Is dan wel geen taak, maar voldoening haal ik er ook niet meer uit. Ondertussen leid ik zo aan chronisch slaaptekort dat een nacht goed doorslapen niets meer uithaalt. En al helemaal niet als het de volgende nacht weer raak is met zijn “geëtter”. (Ik zet geëtter tussen aanhalingstekens omdat ik ervan overtuigd ben dat hij het niet doet om mij te pesten)

Ben ik taken vergeten? Laat het mij hieronder vooral weten.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

7 thoughts on “De meest ondankbare taken als ouder

  1. Veel van die dingen doe ik niet eens (zoveel). Met twee golden retrievers is stofzuigen sowieso al ondankbaar en daar dan een peuter bij.. Doe t 1x per dag maar vaak gewoon grof. En dan eens in zoveel dagen echt heel grondig. Ramen wassen is hier al 2 jaar niet gebeurd geloof ik. En speelgoed opruimen gebeurd ook maar echt 1x per week haha..
    De bank poetsen is ook zo’n ondankbaar werk, we hebben een witte leren.. tsjah..
    Nicole onlangs geplaatst…Shoplog buikbaby | Baby-dump & HemaMy Profile

  2. Stofzuigen is zo een taak inderdaad wat maar voor korte duur is. Soms moet het avonds nog een keer. Ook de ramen met de vingertjes erop schoonmaken is zo een klus. Speelgoed opruimen is ook iets wat een ondankbare taak is. De volgende dag is alles snel weer het zelfde als voordat je het had opgeruimd😉
    Lisette onlangs geplaatst…Kraamcadeaus Part 2 # KledingMy Profile

  3. Je lijstje klopt precies ja. Hoewel ik voor het schoonmaken van de ramen iets ideaals heb. De ramendoek van Jemako. Hiermee heb ik alles zo snel schoon zonder gedoe. Werkt overigens perfect als glazendoek als je een feestje hebt 😉

  4. Ik maakte zonder kids, toen ik nog 40 uur werkte alleen echt schoon in het weekend. Als je kids hebt, word je op een dag wakker en denk je, damn ik ben echt elke dag aan het schoonmaken en na 10 minuten is het net alsof het nooit gebeurd is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge