Biecht: ik breng mijn kind “ziek” naar het kinderdagverblijf

Voordat ik een kind had en ik op een kinderdagverblijf werkte, kon ik echt niet begrijpen hoe ouders hun kinderen ziek konden brengen. Ik had daar een sterk oordeel over. Nu ik zelf een kind heb ben ik er anders over gaan denken. Even voor de duidelijkheid: ik doe het liever niet. Maar we leven helaas in een samenleving waarbij we niet altijd een keus hebben. In deze blog leg ik dus uit waarom ook ik genoodzaakt ben om zo af en toe mijn kind niet helemaal lekker weg moet brengen

De kleine is de afgelopen weken flink aan het kwakkelen geweest met zijn gezondheid. Het begon gewoon met wat verhoging met ups en downs. Dan probeer je het gewoon. Hij speelde gewoon leuk en het ging wel. Omdat het twee weken lang niet echt doorzette denk je al gauw dat hij tandjes kreeg. Het zal allemaal wel meevallen. Op een gegeven moment kreeg hij toch koorts. En omdat we eigenlijk dus al heel lang met hem bezig waren, zijn we langs de huisarts gegaan. Hij bleek een dubbele oorontsteking te hebben. Eentje waarbij hij gewoon plat had moeten liggen. Maar onze bikkel liep gewoon door, waardoor we niet doorhadden hoe erg het eigenlijk was.

We kregen antibiotica mee. De volgende dag moest hij eigenlijk naar het kinderdagverblijf. Gelukkig konden we oppas regelen. Ik wilde dat hij even goed ging uitzieken. En omdat we in de twee weken ervoor hem al een paar keer hadden gebracht, maar hem eerder moesten halen, leek het ons nu verstandig om hem thuis te houden.

Na de start van de antibioticakuur kreeg hij last van rode vlekken. Zijn hele lichaam zat onder de uitslag. Omdat we net begonnen waren met de antibioticakuur, dacht ik meteen aan een allergische reactie. Dus maar weer langs de huisarts. Zij gaf aan dat een allergische reactie meestal niet meteen optreedt. Zij dacht eerder aan roodvonk. Ofwel de vierde ziekte. Onschuldig, maar wel vervelend.

Toen de kuur was afgelopen merkten we meteen dat het beter met hem ging. Eindelijk hadden we na 3 weken ons mannetje weer terug. Uhm… Te vroeg gejuicht. Na twee dagen kreeg hij weer uitslag. Dit keer werden die uitslag blaasjes. Jup, de waterpokken! Weer was hij niet lekker en konden we weer thuisblijven. Maar ik werk op een KDV. Voor mij moet er iemand anders staan. Ik kan niet zomaar zeggen dat ik niet kom. Mijn vriend had de afgelopen weken al heel veel vrij genomen. Daardoor liep hij over in het werk. En het lukte ons ook niet om oppas te regelen. We moesten hem dus wel brengen. Wel na eerst gebeld te hebben wat hun beleid daarin was.

Maar toen werden we toch weer opgebeld. Hij had 39.3. Gelukkig hadden er kinderen op mijn werk zich afgemeld en kon er een leidster af. Daardoor kon ik naar mijn zieke mannetje toe.

Disclaimer: ik breng hem liever niet als hij ziek is. Maar ik heb niet altijd een keus. 6 weken zijn we totaal met hem bezig geweest. 6 weken!! Zoveel kunnen we gewoon niet vrij vragen. En dus, hoe vervelend het voor iedereen is, breng ik hem zo af en toe gewoon “ziek” naar het kinderdagverblijf. Ziek tussen aanhalingstekens. Want als het echt niet was gegaan, hadden we hem gewoon thuisgehouden. Mijn kindje gaat voor alles!!

Kampen meer ouders met dit dilemma?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

10 thoughts on “Biecht: ik breng mijn kind “ziek” naar het kinderdagverblijf

 1. Ik ben moeder van 2 kleine kinderen maar ik heb ze nooit ziek naar het kinderdagverlijf of gastouder gebracht. Ik ga zelf niet naar mijn werk als ik ziek ben of niet lekker ben maar ik ben wel volwassen en een kind kan niet goed aangeven hoeveel last of pijn hij heeft.

  Maar elke moeder is weer totaal anders en doet het weer op haar manier.
  Ik hoop voor jullie dat het lang duurt voordat hij weer ziekjes is!
  Wij kregen extra vitamine mee omdat Noa te lang ziek was geweest en het hielp! Ze is weer helemaal de oude! En gelukkig kunnen we allemaal weer slapen!! Hihi

  1. Ik heb mij de afgelopen periode ook enorm schuldig gevoeld. Gelukkig konden we hem steeds wel snel halen. Ik ga ook maar eens aan de extra vitamine beginnen bij hem en dan hoop ik ook dat het snel wegblijft, zodat we weer even wat vrije dagen kunnen opbouwen voor de noodgevallen!

 2. Wat een lange periode zijn jullie met hem bezig geweest. Gelukkig is hij nu weer lekker opgeknapt. Ik vind het moeilijk naar mijn werk te gaan als mijn kinderen ziek zijn. Maar als verpleegkundige moet er ook weer iemand voor mij werken, of ze moeten een stap harder lopen. Dus vind het moeilijk om niet te gaan. Ik vraag dan meestal mijn moeder of schoonmoeder op te komen passen ipv dat ik ze naar het kinderdagverblijf moet brengen.
  Lisette onlangs geplaatst…Wereldwijs, een kaart aan de muur.My Profile

 3. Echt ziek breng ik Evie niet weg. Als de dag al hangerig en huilerig start met flinke verhoging ga ik niet een uur in de trein zitten naar mn werk, wetende dat ik waarschijnlijk nog voor het einde van de ochtend ook weer terug kan.
  Met wat verhoging, omdat ze verkouden is breng ik haar wel weg. Zolang zij vrolijk is en praatjes heeft houd ik haar niet thuis.

  1. Dat inderdaad. Echt ziek heeft geen zin. Dan belt het kinderdagverblijf op dat je hem moet komen halen. Dat is voor niemand leuk. En zeker voor de kleine niet.

 4. Ik heb het voorrecht dat mijn kinderen naar Oma gaan. Dus ook als ze ziek zijn en ik weet dat ze daar in goede handen zijn maar begrijp je helemaal. Had in mijn beroep ook niet geweten hoe ik het voor elkaar had moeten krijgen en kan daar ook heel moeilijk vrij krijgen. Hoop dat je kleintje nu helemaal op knapt. Je hoeft je niet te verantwoorden! X
  Jeanine onlangs geplaatst…Een wereldkaart voor mijn kleine ontdekkingsreiziger van wereldkaarten.nlMy Profile

 5. Aangezien ik 100% afgekeurd ben hebben wij gelukkig niet met dat probleem te maken. Maar ik kan me zeker voorstellen dat dit een probleem is want niemand heeft natuurlijk zoveel vrije dagen. Dat is gewoon onmacht, maar je hebt er wel over nagedacht. Het was toch niet dat je zegt: ze zien daar maar wat ze ermee doen. je hebt gedaan wat je kon. Hopelijk gaat het nu weer beter met de kleine man.

 6. Het is voor de een makkelijker om voor je kind thuis te blijven van werk dan een ander. Daarnaast heeft de een ook een groter vangnet dan de ander. Ik vind het dan ook niet dat je kunt oordelen over een ander hierin. Jouw verhaal gaat ook over dat je kind langer ziek is geweest. Het is soms ook weer wat afleiding voor je kind om in een andere omgeving te zijn ook al is hij of zij nog niet helemaal fit. Zolang het welbevinden van een kind goed is, lijkt het me prima. Als de pedagogisch medewerkers de zorg niet kunnen bieden, bellen ze je echt wel.
  Eerlijk van je dit te delen!
  Esmee onlangs geplaatst…Geweldig vriendinnenuitje met of zonder zon!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge