Word Slootjesexpert

Vroeger zat ik altijd in slootjes te vissen. Ik ging op zoek naar kikkerdril, bewonderde de schaatsenrijdertjes (de insect) of ik viel erin. Ja, mijn zus heeft mij een keer uit de sloot moeten redden toen ik nog geen zwemdiploma had. Haha. Met een vriendin had ik een leuk clubje opgericht: de natuurclub. Van mijn moeder kreeg ik een boek en daar stond alles in over wat er in de sloot en vijvers te vinden was. Ik was een echte slootjesexpert.

Slootjesdagen
Zaterdag 10 en zondag 11 juni organiseert het IVN voor de vierde keer de landelijke slootjesdagen. Samen met hun ouders kunnen kinderen tussen de 4 en 12 jaar ontdekken wat er allemaal te vinden is in een doodgewone sloot. Met behulp van de IVN Natuurgidsen worden de kinderen echte slootjesexperts. Met een schepnetje vissen, beestjes bestuderen onder de microscoop en proefjes doen met water. Dat gebeurt allemaal op de slootjesdagen.

Wie is IVN
IVN staat voor Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. Zij betrekken mensen op lokaal niveau bij de natuur. Zo organiseren zij excursies, cursussen, wandelingen, lezingen en andere natuur-activiteiten. En dus ook voor de kinderen organiseren ze activiteiten.

Waar
Ik zou zeggen: vergeet je laarzen niet mee te nemen en kijk gauw even op hun website waar de activiteiten door heel Nederland plaatsvinden en word een slootjesexpert. Ik heb er zin in!

Ga jij naar de IVN Slootjesdagen?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto’s: IVN

3 thoughts on “Word Slootjesexpert

  1. Oh ik was gek op de natuur en in de herfst deed ik altijd spinnen vangen in glazen potten met gaatjes in de deksel en bestuderen. Hier hebben we geen slootjes dus bekijken we de slakjes en kreeftjes op het strand.
    Sylvia onlangs geplaatst…De Ice cream tagMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge