IJsland in een fotoboek

IJsland is wel één van onze bijzonderste reizen geweest die we hebben gemaakt. We kwamen met prachtige foto’s terug. Omdat het zo makkelijk is om aan de 1000 foto’s te komen, maken we altijd een fotoboek met de mooiste foto’s. Gewoon om iets te hebben om in te bladeren en als leuk aandenken. IJsland is inmiddels twee jaar geleden, maar er kwam nogal wat tussen waardoor we er geen tijd voor namen om het album te maken. Toen ik benaderd werd door fotofabriek.nl om een fotoalbum te reviewen, was voor mij de keuze snel gemaakt: natuurlijk wilde ik dat. Had ik meteen een goed excuus om er eens de tijd voor te nemen om dat album eindelijk af te maken.

Het was vrij eenvoudig te maken. Door een programma te downloaden kon ik op mijn eigen laptop het album in elkaar zetten en bewaren. Soms legden we het even weg en kon ik het later weer oppakken. Omdat ik niet zo handig ben met computers en snel gefrustreerd raak, is mijn vriend ermee aan de slag gegaan. Hij kreeg het programma snel onder de knie. Hij raakte soms ook wel gefrustreerd hoor. Als hij bijvoorbeeld had geselecteerd dat hij de sjablonen voor één pagina wilde zien of hoeveel foto’s op een pagina, dan schoot hij steeds weer terug naar het volledige overzicht. Voor ons nogal onhandig af en toe. Maar verder simpel te gebruiken.

Toen het album af was, was het heel eenvoudig te versturen. Je komt nog wel door een menuutje heen met allemaal extra opties. Bijvoorbeeld glanspapier etc. Dat kost natuurlijk allemaal extra. Wij kozen voor de meest goedkope optie. En ik moet zeggen dat ik het resultaat echt geweldig vind.

Vooraf gaf het programma wel aan dat er een aantal foto’s waarschijnlijk niet voldoende resolutie hadden. Het ging om de foto op de kaft, die wordt natuurlijk iets uitvergroot, en de foto van de walvis (zie foto hieronder). Die hadden we zelf uitvergroot om hem mooi in beeld te krijgen. We hebben het toen zo gelaten. Je ziet inderdaad dat de resolutie minder is, maar ik vind het zeker niet storend. Fijn dus dat het programma voor verzenden dit ook aangeeft. Dan kun je nog de keuze maken om wat anders te kiezen.

Ik vind het eindresultaat heel mooi. De foto’s zijn heel helder en scherp. De kwaliteit is goed. Ook hebben we verschillende sjablonen gebruikt. Op de foto’s kun je verschillende voorbeelden zien waar wij voor hebben gekozen. In het album komen ze mooier uit dan de computer kan laten zien.

Ik ben er dus erg blij mee. Wij hebben weer een prachtig album om zo af en toe eens door heen te bladeren om na te genieten van een fantastische reis.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto’s: eigen collectie

4 thoughts on “IJsland in een fotoboek

  1. Mooie tip. Fotofabriek.nl
    Straks het fotoboek gelijk eens bekijken. Leuke voorbereiding voor onze IJsland vakantie komende september, die we mede op jullie advies gaan maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge