Zelf ben ik niet zo van de goede voornemens. Ik ben ervan overtuigd dat wachten tot 1 januari niet werkt. Als je wil stoppen met roken? Waarom niet nu? Wil je meer bewegen? Waarom niet nu? En toch voelde ik naar het einde van het jaar toe een immense drang naar verandering. Waarschijnlijk komt dat door de meest chaotisch maand van het jaar. Vooral die laatste week zorgde er bij mij voor dat er motivatie opborrelde en dat ik niet kon wachten op het nieuwe jaar om mijn doelen te verwezenlijken.

Rust
Eén van die doelen is rust. Maar dan vooral in huis. Door gebroken nachten, werken en kinderen die elkaars slaapjes afwisselen komt het nog maar weinig van opruimen. In de avonden ben ik zo moe dat ik het liefst ga slapen op het moment dat de kinderen naar bed gaan. Het lukt me nog aardig om de bende in de keuken even op te ruimen, maar meer komt er meestal niet meer uit. Nu de kleine (van ruim 9 maanden) ook eindelijk weer wat goede nachten ertussen heeft zitten, voel ik dat ik weer meer energie heb. Tijd voor wat rust in huis. Ik heb echt zin om mijn kasten uit te ruimen. De motivatie is er. Nu nog doen.

Schrijven
Rust in huis betekent vaak ook rust in je hoofd. En dat helpt als je je inspiratie op een goede manier wil gebruiken. Het kriebelt enorm om de gaan schrijven. En ook bloggen wil ik wat meer gaan oppakken. Ooit had ik de afspraak met mijzelf (en mijn vriend) gemaakt dat ik iedere dag een uur wilde gaan schrijven. Maar door omstandigheden (zwangerschap) kwam het daar niet van. Wellicht maak ik die afspraak wel weer met mijzelf.

Lezen
Eigenlijk is dit iets wat ik de laatste tijd al heel veel doe. Tegenwoordig pak ik er iedere avond wel een boek bij voor het slapen gaan. En soms lukt het me zelfs om meer dan twee pagina’s te lezen voor mijn ogen dicht vallen.

Dit waren mijn goede voornemens.  Niet veel maar meer dan genoeg. Te veel doelen kost te veel stress en is ook helemaal niet realistisch. Mijn intentie is trouwens ook om zo af en toe een blogje te schrijven over het behalen van mijn doelen.

Volg mijn blog ook op  FacebookTwitterInstagram en Bloglovin’
En op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

One thought on “Doelen 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge