Sportief weekje

De paasdagen zitten er weer op en de zomer is in aantocht. En dus moeten er weer wat kilo’s af. Want die zijn er flink bij geknald met het paasweekend. Soms is het lastig om mijzelf naar de sportschool te slepen, vanwege de lange dagen die ik maak. Dus heb ik bepaalde motivators nodig om mij er toe te zetten.

8714066449_fe3b1db477_m
Photo Credit: Arya Ziai via Compfight cc

Sportdagboek
Hierbij mijn dagboek van afgelopen week en hoe ik mijzelf heb gemotiveerd om aan lichaamsbeweging te doen:

Het begon allemaal op tweede paasdag. Ik had er al twee flinke paasontbijtjes opzitten. Ik wist dat er die dag ook nog een paasbrunch aan zat te komen. Mijn vriend wilde gaan hardlopen. Ik was erg moe en ik wilde er eigenlijk van af zien. Maar het schuldgevoel was sterker dan mijn moeheid. Ik ben toch 5 kilometer gaan hardlopen. Ik heb een leuke tijd neergezet en de rest van de dag heb ik mij minder schuldig hoeven voelen, voor alle chocolade eitjes die verorberd moesten worden.

De volgende dag begon mistig. Ik ga eigenlijk altijd wel fietsen naar mijn werk. Vorige week waaide het heel erg. Gelukkig nu niet. Ik ging weer vrolijk fietsen. Hoe lang het fietsen is? 40 minuten heen en 40 minuten terug. Afhankelijk van het weer, mijn conditie en mijn zin om hard door te fietsen. De mist trok halverwege mijn fietstocht weg en er brak een mooi zonnetje door. Prima fietsweer dus.

Woensdag was ik vrij. Wel hier en daar wat afspraken, maar allemaal stiekem met de auto gedaan. Dat betekent niet dat ik niet stil gezeten heb. Zeker niet. Die avond was ik weer in de sportschool te vinden, voor mijn favoriete les: bodycombat.

Donderdag gefietst naar mijn werk. Dus weer de dagelijkse (ongeveer) anderhalf uur fietsen. Vrijdag niet veel anders. Ik had de mazzel dat ik vroege dienst had en dat het rustig was. Daardoor haalde ik de bodycombat-les nog.

Het geheim
Een sportieve week. Maar nu het geheim. Hoe heb ik mijzelf gemotiveerd? Fietsen naar mijn werk vind ik heerlijk. Iedereen verklaart mij voor gek, maar aan het einde van de dag even mijn hoofd leeg maken door in de frisse wind te fietsen, is ideaal om mijn dag te verwerken. En bodycombat vind ik heerlijk. Dit is de ideale manier om even je agressie eruit te gooien. Nadeel: volgende dag veel spierpijn. Gelukkig vind ik het leuk om te doen. Dus hoe motiveer je jezelf? Heb een doel in je hoofd en ga er voor. Simpeler dan dit kan ik het niet maken. En nu nog even de dooddoener: niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou wezen.

Veel plezier met sporten. Probeer de lol er van in te zien.

One thought on “Sportief weekje

  1. Fietsend naar werk is heerlijk inderdaad! Het is zo fijn als je aan het einde van de dag lekker rustig aan naar huis kunt fietsen (frisse lucht, als je mazzel hebt wat zonnestraaltjes en je hoofd is daarna weer leeg). Heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge