Reisdagboek IJsland #6

Dit is mijn alweer mijn laatste reisdagboek-artikel. Althans, over IJsland dan. Hoewel ik er van overtuigd ben dat er meer over IJsland zullen volgen ūüėČ .

Heidmörk
Na weerVakantieIjsland_20150505-104708_0665 twee lange en prachtige reisdagen, gingen we het nog even wat rustiger aan doen. Vlakbij Reykjavík is een natuurgebied, Heidmörk, waar we konden wandelen. Dus geen lange autorit. Wel weer prachtige natuur. We hebben daar heerlijk rustig gegeten aan het water. Tip: koop een matje waar je op kunt zitten en die makkelijk mee te nemen is. In IJsland hebben ze niet overal bankjes staan, maar wel stenen. De grond is koud, dus met een zitmatje houd je warme billen. We hebben het kort gehouden, want mijn vriend heeft een projectpartner in IJsland zitten en die zouden ons een korte rondleiding geven door het bedrijf. Leuk om even een bedrijf in IJsland van binnen te zien. Het is allemaal heel open ingericht en heel huiselijk. Heel anders dan de grijze kantoorpanden bij ons in Nederland.

Korte openingstijden
Maar goed, ergens daarvoor wilden wij nog even een boodschapje doen. Omdat IJsland nogal duur is, wilden we per se bij de ‚ÄúBonus‚ÄĚ boodschappen doen. Zij zijn een budget supermarkt en te herkennen aan het grote gele logo met een enorm roze spaarvarken erop. Maar om alles betaalbaar te houden gaan deze supermarkten pas om 11:00 open en sluiten zij ook weer bijtijds. Houd daar dus rekening mee, als je boodschappen wilt doen. Wij zijn ruime openingstijden gewend, dus we stonden regelmatig voor een dichte deur.

Mislukte zoektocht
Uiteindelijk hebben we eten kunnen inslaan, want we hadden het geniale idee om het poollicht te gaan bekijken. Daarvoor moet je even iets uit Reykjavík rijden, om geen last te hebben van het stadslicht. Het zou een heldere nacht worden en de voorspelling van de magnetische krachten zouden ook redelijk goed zijn. Wij dachten dus dat het de ideale omstandigheden zouden zijn. We zijn bijtijds gaan rijden, omdat we niet in het pikkedonker wilden rijden. Er staan daar nergens straatlantaarns. Alleen in Reykjavík dan. Helaas, bleek het al te laat in het seizoen te zijn. Om 1:00 was het op zijn donkerst, maar nog steeds een gloed van de zon zichtbaar. We zijn toen toch maar teruggereden, ook al wilden we in eerste instantie blijven slapen. We hebben wel een enorm mooie maan zien opkomen. Ik moest even een paar keer kijken, voordat ik het ook echt als maan herkende. Dat ding was enorm en had een felle oranje kleur. Heel mooi. Helaas moeilijk te fotograferen zonder statief. Vergeten (dom, dom, dom).

Birthday
De volgendVakantieIjsland uitzichte dag, laatste dag van onze vakantie, was het mijn verjaardag! We hebben eerst maar even uitgeslapen. Want we waren natuurlijk laat thuis door onze mislukte zoektocht naar het poollicht. Daarna zijn we nog even Reykjav√≠k ingegaan. Daar hebben we wat lekkers gegeten in het zonnetje en zijn we de grote kerk beklommen, om daar te genieten van het prachtige uitzicht over Reykjav√≠k. Van mijn schoonouders heb ik een bezoekje aan de Blue Lagoon als verjaardagscadeau gekregen. Dit hadden we al eerder gedaan, deze vakantie. En daar hadden we zo van genoten, dat ik er graag nog een keer heen wilde. Dus dat hebben we gedaan. Mijn vriend was hier een aantal jaar terug voor zijn werk. Toen heeft hij op √©√©n van zijn vrije dagen ook bij de Blue Lagoon doorgebracht. Hij kwam in de sauna toen een vrouw tegen uit Amerika. Blijkbaar een rijke, want zij vertelde dat zij eens per maand naar IJsland vloog voor de Blue Lagoon. Ik kan mij dat helemaal voorstellen. Als er een dag komt dat ik van gekkigheid niet meer weet wat ik met mijn geld moet doen, dan wordt het een abonnementje op de Blue Lagoon ūüėČ (dat zeg ik nu, hahaha). En het weer‚Ķ die was weer fantastisch.

De volgende dag ging ik met een gemengd gevoel naar huis. Het is altijd weer fijn om naar huis te gaan. Maar wat hebben we genoten van deze topvakantie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge