Fairtrade vloerkleden van Sukhi

Bolletjeskleed_Nepal_scenes_proces_V06 GRADED.Still039Ik ben altijd op zoek naar leuke dingen voor in huis. Elk seizoen heeft voor mij weer een bepaalde kleur die mij in the mood brengen voor dat seizoen. In de lente zijn dat pasteltinten. Vooral de warme pasteltinten, zoals roze en geel haal ik dan graag in huis. Zoals sommige van jullie wel weten, ben ik nog niet zo lang geleden verhuisd. Wij hebben toen heel gewaagd voor een witte vloer gekozen. We hebben wel heel erg zitten twijfelen of dat wel zo’n goed idee was. We wilden namelijk ook witte muren. Dus hoe breek je die hele witte waas die je dan in huis krijgt. Simpel: onder andere met vloerkleden.

Ik stuitte laatst op de website van Sukhi. Zij verkopen handgemaakte kleden uit verschillende landen. Doordat zij rechtstreeks de kleden inkopen bij de maker, en er dus geen tussenpersoon tussen zit, kunnen zij de prijzen laag houden. De vrouwen die deze kleden maken, krijgen goed betaald en werken in goede arbeidsomstandigheden. Allemaal fairtrade dus. Ik heb er een paar uitgezocht die mij erg fijn lijken voor in huis.schattige-hond-keuken-Dekens-stijlvolle

Wollen en vilten kleden uit India
Zo hebben zij bijvoorbeeld wollen en vilten kleden uit India. Omdat de kleden met de hand gemaakt worden, kunnen deze op maat worden geleverd en in verschillende kleuren en designs. Heel leuk als je iets unieks wilt. De kleden zijn van de hoogste kwaliteit garen en wol gemaakt. Daardoor gaan zij jaren lang mee. Je kunt kiezen uit de vilten blaadjes kleden, vervilte wollen draden kleden, “stenen” kleden en de hoogpolige wollen lus kleden.

De eerste twee zijn verkrijgbaar in unieke kleurcombinaties. Die laatste lijkt mij erg fijn. Deze geven een warm en zacht gevoel onder je voeten. Dus heerlijk voor in huis. Ook zijn deze kleden alleen verkrijgbaar in natuurlijke tinten. Dat is precies waar ik van hou in huis.

Patchwork kleden uit Turkijeart-design-tapijt-ongewassen-eco-patchwork-sukhi-fabriek
De patchwork kleden worden in Turkije gemaakt. Ook deze kleden worden handgemaakt en bestaan uit allerlei verschillende stukken vintage kleden. Daardoor heb je ook weer een heel uniek kleed in huis. Je hebt ze in heel erg kleurrijke varianten. Dus als je van veel kleur in huis houdt, zijn deze ideaal.

Bolletjeskleden uit Nepal
De bolletjeskleden vind ik echt heel leuk. Ze zijn rechthoekig en rond verkrijgbaar en in diverse kleuren. Sommige met een patroon, andere zijn effen van kleur. De ronde heeft mijn voorkeur. Deze lijken mij ideaal als speelkleed voor de kleine.kinderen-tapijten-kamer

Dus diverse, unieke kleden voor ieder wat wils. En nog op een eerlijke en betaalbare manier te verkrijgen. Ik ben fan!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Sukhi.

3 thoughts on “Fairtrade vloerkleden van Sukhi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge