Nieuw projectje

student-147783
Bron

Vorig jaar had ik drie zomerdoelen voor mijzelf opgesteld. Deze waren terug te lezen op mijn blog en ook was terug te lezen hoe het ermee afgelopen is. Eén van die zomerdoelen was een boek schrijven. Dat doel is uitgelopen op één grote faal. Maar het is wel een jaar lang blijven kriebelen. Ik kocht eerder al het boek van Lisette Jonkman “schrijven kreng”. Dat boek was ik in begonnen met lezen en dat boek beviel mij wel. Haar humor is erg aanstekelijk en motiverend. Maar toch had ik het te druk om mijn projectje voort te kunnen zetten. Het boek heb ik overigens ook nog niet uitgelezen. Nog een faal. Een jaar na het opstellen van mijn doelen, wil ik dit doel toch weer gaan oppakken. Van mijn ouders kreeg ik die twee andere boekjes (de middelste en meest rechter op de foto hieronder) cadeau.

Waarom deze twee?
Een aantal jaren terug heb ik een cursus “schrijven voor kinderen” gevolgd. Dit genre vind ik erg leuk, omdat je fantasie alle kanten op kan gaan en het verhaal mag lekker snel verlopen. Dus geen langdradige beschrijvingen en geen moeilijke woorden. Moeilijkheidsgraad: je moet wel weer in de huid van een kind kruipen. Ik moet er dus achter zien te komen wat hen bezighoudt en wat zij interessant vinden (per leeftijdscategorie). Het zou leuk zijn als mijn zoontje mijn boeken kan gaan keuren. Vandaar het boekje over Kinderboeken schrijven van Wim Daniëls.

En dan het boekje Spannende verhalen schrijven van René Appel. Deze heb ik gekregen omdat spannende verhalen nou eenmaal het genre is dat ik heel erg graag lees. En dat wisten mijn ouders. Vandaar dus. By the way, volgende maand is het weer ‘maand van het spannende boek’. Mijn favoriete maand. De maand waarin ik mijn vriend altijd kan overtuigen dat het echt nodig is als ik nog een boek koop. Hihi. Het mag weer. Yay!2016-05-11 15.41.20

Waarom projectje?
Ik noem het maar even projectje en geen project. Ik wil het rustig aan gaan doen. hopelijk geen meerjarenplan, maar gewoon eens beginnen met lezen van deze boeken. Ondertussen blijf ik natuurlijk gewoon door bloggen en inspiratie zet ik alvast op papier. Ik wil niet te hard van stapel lopen en dus houd ik mijn verwachtingen laag om teleurstellingen (voornamelijk in mijzelf) te voorkomen.

Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen met dit projectje. Ik houd jullie op de hoogte. Hebben jullie ook leuke en interessante projectjes lopen?

Volg mijn blog ook op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’

5 thoughts on “Nieuw projectje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge