Shoplog | Ikea

IMG_0860 1Al sinds de geboorte van onze kleine, kregen wij het advies om hem eens per dag op zijn buik te leggen. Zo kan hij zijn nekspieren oefenen en krijgt hij sneller een sterke nek. Dit deden wij trouw. Wij legden hem af en toe in de box op zijn buik. Hij leek het allemaal niet erg te vinden. Maar hij kreeg zijn hoofd niet omhoog. En dat vond ik raar, want vanaf zijn geboorte krijgt hij zijn nek wel goed omhoog als hij op onze buik lag. Op onze buik wordt zijn nek steeds sterker. Maar in de box niet. Ik vond dit niet kloppen en dus besloot ik actie te ondernemen.

Ik ben niet naar de dokter gegaan, maar naar de Ikea. En daar heb ik een vloerkleed voor hem gekocht. Eentje waar hij over een paar jaar nog steeds plezier van heeft. Dus het is er één geworden met een autobaan. Maar dat is voor nu een onbelangrijk detail. Het ging mij om de ondergrond. Het heeft een stevigere ondergrond dan een boxkleed, waardoor ons aapje meer grip kan krijgen om zijn nek omhoog te houden. En wat bleek… het werkte. Hij kreeg meteen zijn hoofd super goed omhoog en hij kon ook zijn benen ineens afzetten, waardoor het leek alsof hij ook heel graag wilde gaan tijgeren. Dat gebeurt natuurlijk nog lang niet, maar het was wel grappig om te zien.

Ik wilde dus een kleedje dat hij kan gebruiken op langer termijn, maar eentje die niet te druk was. Niet te veel prikkels voor de kleine. Deze (zie foto) kwam ik toen tegen voor 9,99.

En ik kocht gelijk ook een spiegel voor hem. Wij merkten meteen al dat hij heel geïnteresseerd in spiegels zat te kijken. Dus vandaar die spiegel en ook dat vindt hij super leuk. Hij ziet ons ook in de spiegel en begint meteen te lachen. Sinds zijn sprongetje ziet hij weer zo veel meer, dat we onder andere op die manier proberen om er op in te spelen. Deze spiegel (zie foto) vond ik erg leuk. Je kan hem ook gewoon neerzetten, maar je kan hem ook aan de boxspijlen hangen. En als ze wat ouder zijn, ook op de muur hangen. Hartstikke leuk dus. Bij de spiegel hoort ook nog een verkleedkist, maar daar wachten we nog even mee. De spiegel was 14,95. Met de Family Card kregen we korting.

Ik kan dus echt aanraden om een stevigere ondergrond te kiezen als speelterrein voor je baby. Zo kan je baby zich optimaal ontwikkelen. De box gaat zeker niet de deur uit. Die houden we gewoon voor als er ook schoongemaakt moet worden. Want ook daar speelt en slaapt hij nog tevreden in.

Tip: koop ook gelijk een stoomreiniger om het kleed schoon te houden. Hij kan natuurlijk niet in de wasmachine en baby’s spugen nou eenmaal 😉

Volg mijn blog ook op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’

Tegenwoordig ben ik ook te vinden op Snapchat: leonie_vanmil

24 thoughts on “Shoplog | Ikea

  1. Wat een leuk idee! Nooit bedacht dat het een goed idee is om nu al een spiegel te kopen, maar ik merk bij mijn kleintje dat hij spiegels ook wel interessant vind (hij lacht altijd keihard naar zichzelf zo grappig). En die tip voor dat speelkleed is ook erg goed, dat had ik niet zelf bedacht.

  2. Herkenbaar! Ons dochtertje legde ik ook in de box op haar buikje, maar er gebeurde niks. Maar inderdaad op een wat stevigere ondergrond ging het meer dan prima! Goed dat je dit deelt 🙂

  3. Toevallig had ik dezelfde gedachten. Omdat wij laminaat hebben en dus glad is hebben wij ook bij Ikea dit ‘kleed’ gekocht zodat Sten kon leren kruipen en hij dan dus niet steeds weggleed. Nu is dat al ruim een jaar geleden en is nu een speelkleed waar ze nog steeds plezier van hebben!
    Batboy onlangs geplaatst…De tasMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge