Op vakantie met een baby

Eigenlijk waren we niet van plan om op vakantie te gaan. We waren nog niet zo lang geleden verhuisd. En de kleine is pas 4 maanden oud. Nou hoeft dat laatste niet een enorm probleem te zijn. Maar financieel gezien wilden we het iets rustiger houden. Maar 5 dagen voor we vertrokken kregen we een hele lieve sponsor, waardoor we toch even een paar dagen erop uit konden gaan. En toen begon het plannen. Want hoe ga je op vakantie met een baby?

car-762631

Inpakken
Ik vond het dus meteen spannend worden. Ik was zo bang om van alles voor de kleine te vergeten. Ik begon dan ook meteen een lijstje te maken. Alles kwam erop te staan. Later zou ik wel kijken of ik het echt nodig had. Normaal gesproken komt er een lijstje voor onze spullen. Nu kwam er een lijstje voor de baby. En dus kwamen we erachter dat we voor onszelf echt helemaal niet goed voorbereid waren. Eten waren we vergeten, zonnebrand, fotocamera (thank God voor de smartphones), etc. Voor de kleine waren we echter niks vergeten. We bedachten ons zelfs nog op tijd om een campingbedje voor hem aan te schaffen. Dus voor hem waren we voorzien. Voor onszelf waren we zo’n beetje alles vergeten. (Alles is een beetje overdreven. Maar you get the point).

Vervoer
We wilden niet te ver weg. Want zo lang in een Maxi Cosi is niet goed voor zijn rug. En hoewel we tot nu toe niet heel veel moeite met hem hebben gehad in de auto, wisten wij natuurlijk niet hoe lang hij het dit keer vol zou houden. Dus we besloten om wel naar het buitenland te gaan, maar niet te ver weg. De Eifel in Duitsland is dan perfect. Nog geen 4 uurtjes rijden van ons huis vandaan, hadden we een leuk plekje gevonden vlakbij Gerolstein. Het rijden ging echt super. Hij heeft praktisch de hele weg geslapen. Ongeveer op de helft kreeg hij zijn flesje en toen we weer verder reden ben ik even bij hem achterin gedoken om hem bezig te houden. Al spelend viel hij weer in slaap. Heen en terug ging het precies hetzelfde. Echt top.

Dragen of rijden
we twijfelden of we de hele kinderwagen mee zouden nemen. We hadden namelijk een ergonomische draagzak bij ons en we konden de Maxi Cosi ook op het onderstel zetten. Maar wederom: in de Maxi Cosi mogen baby’s niet al te lang zitten. Bovendien merken wij aan onze kleine dat hij altijd heel klam uit de Maxi Cosi komt, dus hebben we toch de kinderwagen ook meegenomen, omdat de draagzak ook niet altijd praktisch voor ons is. Die hebben we voornamelijk meegenomen voor de wandelingen door de bergen en de natuur. Hier zal ik later nog een blog over schrijven. Want er veranderen natuurlijk wel dingen als je een baby krijgt, maar je hoeft niet alles te laten. Je kan nog steeds gaan wandelen. Ik zal jullie dan vertellen hoe wij het hebben aangepakt.

Het huis achterlaten
Omdat we lastminute besloten toch op vakantie te gaan, maar wel gewoon nog afspraken hadden staan, hebben we het huis achtergelaten als een bende. Dit ben ik niet van mijzelf gewend. Maar de voorbereiding met een baby zijn zo anders dan als je geen kinderen hebt, dat we er gewoon weg geen tijd voor hebben gehad. Normaal gesproken vind ik het fijn om in een schoon huis thuis te komen. Zo hoef ik mij alleen maar zorgen te maken over de was. Dat was dit keer dus wel anders. Maar ja, stofzuigen doen we dan later maar een keer… loslaten heet dat 😉 Ik moest wel, want ik had een to do-lijst gemaakt die ik gedaan wilde hebben voor we op vakantie gingen. De helft ervan heb ik niet kunnen afstrepen. Ik herhaal: de helft heb ik niet kunnen afstrepen.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

6 thoughts on “Op vakantie met een baby

  1. Als het besluit is, dat jullie toch lekker hebben genoten, is het de moeite vast waard geweest. Bovendien zal een volgende keer logischerwijs weer makkelijker zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge