2016-08-08 17.52.00Eerder schreef ik al een blog over onze plotselinge vakantie naar Duitsland. Ik vertelde hoe anders dat is met een baby. De voorbereidingen alleen al. Maar ook de activiteiten die je onderneemt op vakantie, zijn anders. Je hebt nou eenmaal met een baby rekening te houden. Toch irriteert het mij mateloos als mensen zeggen dat dingen niet meer kunnen nu ze eenmaal een kind hebben. Tuurlijk snap ik dat je niet met een baby gaat parachutespringen of bungeejumpen. Maar hiken dat mijn vriend en ik altijd deden, kunnen we gewoon nog steeds doen. Je moet alleen het één ander voorbereiden.

Eén van onze favoriete hobby’s: hiken. We maken graag wandelingen door de natuur. In Duitsland kun je dat fantastisch doen. De natuur is daar prachtig, het is er rustig en je kunt naar mooie kastelen en uitzichtpunten wandelen. Maar nu we een baby hebben, veranderen er dingen. Vooraf hebben we gegoogeld. Hoe doen anderen mensen dat? En het bleek, er zijn mensen die het veel groter uitpakken dan ons. En dan bedoel ik kamperen in de wildernis etc. Nou ben ik niet een enorme avonturier. Wandelen met je baby door de natuur op soms wat onbegaanbare paden, vind ik al avontuurlijk genoeg.

We kochten een goede draagzak. Want we begrepen dat het voor een baby fijn is als hij op de rug in slaap kan vallen. Het wandelt voor de ouder lekkerder met je kind op de rug. Maar je kind heeft gelijk een hoofdsteun tegen de rug aan. We kochten er één die je op verschillende manier kunt dragen. Je baby op de rug en op de buik. Maar ook met het gezicht naar je toe en van je af. Want dan kan de baby ook nog iets zien van zijn omgeving. Daarnaast hebben we er opgelet dat de baby in de goede kikkerhouding zit en dat het bij de ouder ook steun geeft op de heupen. De goede draagzak hadden we en dus gingen we op pad.

Hoe is het bevallen?
Top! Met de juiste voorzorgsmaatregelen was het goed te doen. We hadden gekookt water in een thermosfles en koud water bij ons, zodat we een flesje op de juiste temperatuur konden maken. We hadden een verschoonmatje bij ons. Een matje voor ons om op te zitten. Zonnehoedje en zonnebrand ook niet te vergeten. Mijn vriend droeg de kleine en ik sjouwde de rest mee. Je bent dus wel wat zwaarder bepakt. Daar moet je rekening mee houden. Ook hielden we er rekening mee, dat de kleine af en toe even kon bewegen. We maakten dus weleens wat langere stops. Dat betekende dus wel dat we met de wandelroutes daar wel rekening mee moesten houden. De afstanden die we normaal gesproken wandelen, die moesten we nu inkorten. En dan is het met een baby prima te doen.

De kleine heeft heerlijk bij papa op zijn rug geslapen. En als hij wakker was, vond hij het superfijn om rond te kijken op zijn buik. En in de avond was hij lekker moe van alle indrukken. Hij vindt bomen echt geweldig om naar te kijken en laten ze die nou lekker veel hebben in de Eifel.

Doe de tekencheck
En alsjeblieft mensen, doe de tekencheck achteraf. Omdat je onder veel loofbomen loopt, of door velden met hoog gras, zitten er gewoon heel veel teken. Ik heb er dus twee van mijn enkels af kunnen vissen die al lekker aan de wandel waren richting mijn broekspijp omhoog. Toen we thuis waren, hebben we de kleine ook geïnspecteerd. Hij had gelukkig niks.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

6 thoughts on “Hiken met een baby

  1. Leuk! Wij gaan ook vaak wandelen met de kinderen, jongste 7 mnd in de Tula draagzak bij mij en de oudste, 2jaar, in een draagrugzak van Deuter bij mijn man. Vorig jaar met de oudste ook zo de bergen door geweest in Oostenrijk. Als ze moe werd deed ze heerlijk een dutje in de rugzak. Echt een uitkomst en ze vinden het beiden heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge