Navelbreuk update #3

Hai mensen, daar ben ik weer. Even een week van afwezigheid. Ik werd namelijk een week geleden geopereerd. En hoewel ik mij voorgenomen had om in de dagen dat ik rust moest nemen te gaan bloggen, liep het even anders.

IMG_3815

De dag van de operatie
wat vond ik het spannend. Ik zag enorm tegen de narcose op. Ergens vraag je je toch af of het allemaal goed gaat. Je hoort weleens van die verhalen: mensen die verlamd zijn, maar alles voelen. Of mensen die complicaties krijgen en gewoon helemaal niet meer wakker worden. Dat soort doom-scenario’s spookten continu door mijn hoofd. Dus de dag van de operatie kon ik wel janken.

Dat janken heb ik niet gedaan trouwens. Maar vlak voor het toebrengen van de narcose kon ik wel mij hartslag tekeer horen gaan. Hahaha. Even een confrontatiemomentje als je dan daar aan de hartbewaking ligt. Maar goed, voor je gevoel word je twee seconden later wakker en dan ben je een paar uur verder en lig je op de uitslaapzaal. En krijg je te horen dat het allemaal goed is gegaan, hoewel ze dieper moesten graven dan gedacht. De breuk zat verkleefd aan mijn buikwand. Dus ik zou er wel meer pijn aan beleven. Het zal wel. Geen idee namelijk hoe een normale navelbreuk-operatie achteraf voelt. 😉

De week na de operatie
Vorige week dinsdag werd ik geopereerd. Woensdag en donderdag was overeind komen een hel. En zitten en op mijn zij liggen ook. Dus geen laptopje op schoot. Alleen maar liggen en een Netflix-maraton houden. Vrijdag ging rechtop zitten al iets beter. Maar nog wel onderuit gezakt.

Zaterdag merkte ik voor het eerst dat het geen pijn deed als ik overeind kwam. Wat een verademing. En zoals ik dan ben, ga ik weer veel te hard. Ik kan vast wel even mee naar de supermarkt lopen. Nou iedere stap die ik zette was extra druk op de wond. Dus hebben we er iets langer over gedaan dan normaal (lees: een uur langer).

Zondag was ik echt weer veel mobieler. En maandag ging ik weer leuk naar mijn werk. Toen begon ik de impact van de narcose te voelen. Thuis kon ik alles op mijn eigen tempo doen en had ik het niet zo door. Maar op mijn werk merkte ik dat ik moe was, concentratieproblemen had en lang rechtop zitten ook nog niet heel fijn voelde.

Tillen mag ik nog niet. Dus dat is met de kleine wel even lastig. Hoe dat is verlopen zal ik later nog een keer op terugkomen in een ander artikel. Over twee weken moet ik voor controle terugkomen. Dus hopelijk krijgen jullie nog één update en is het daarna klaar.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Foto: eigen collectie

One thought on “Navelbreuk update #3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge