Hygiëne bij een ziek kindje

Ik geef het eerlijk toe: zodra de kleine ziek is, ben ik meer dan verschrikkelijk als het gaat om hygiëne. Iets wat ik geloof ik heb overgehouden van mijn kinderopvangwerkzaamheden. Want echt overal zie ik denkbeeldige beestjes lopen. Dus overal moet gesopt worden. Weg met alle bacillen!! Maar hoe uit zich dat dan?

  • Kleding die ik aan heb of de kleine? In de was. Moet ik daardoor per dag drie wasjes draaien? Geen probleem. Mijn vriend noemt mij niet voor niets wasbeertje. Ik doe mijn bijnaam eer aan.
  • Bedje? Die wordt praktisch iedere dag verschoond. Want één nacht in bed en hij laat zeeën van gele vlekken achter. Too much information? Dan heb je de mauw van zijn pyjama zeker nog niet gezien. In de was ermee!
  • Hetzelfde geldt voor zijn spenendoekje. Meneer kan niet zonder. Maar zodra hij ziek is, vind ik het een verschrikkelijk ding en gaat hij dagelijks in de was. Gelukkig heb ik er meerdere in huis liggen.
  • Het valt mij op dat er vooral veel gewassen wordt (zie de bovenste 3 punten). De wasmachine draaide toch al overuren. Nog een paar uur erbij moet dan ook geen probleem zijn. Toch?
  • Spenen en flessen worden nog even extra uitgekookt.
  • Speelgoed dat in de mond gaat wordt ook meteen afgewassen.
  • Ramen, deuren, randen van het bed en andere dingen waar hij tegen aan staat te hijgen, krijgen ook een extra lapje.

En heb ik tijd om mij aan dit bovenstaande lijstje te houden als hij ziek is? Dat is weer een ander verhaal. Maar de basis hygiëne vind ik wel echt heel belangrijk. Ik heb geen zin in verdere besmettingen in huis. Nu zijn we al weer twee weken bezig met de kleine. Een dubbele oorontsteking. Er valt niet tegenop te wassen. Hopelijk knapt hij snel op.

Hoe doen jullie dat als de kinderen ziek zijn? Laten jullie de boel de boel? Of komt het hygiënemonster dan ook in jullie naar boven? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaring. Deel ze vooral. Ik lees ze graag.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

6 thoughts on “Hygiëne bij een ziek kindje

  1. Ik poets alleen zichtbaar vieze dingen. Maar als ik overal beestjes zou zien zitten zou ik denk ik ook niet meer stoppen. Het is alleen zo dat ik er met mijn werk In het ziekenhuis toch niet aan kan ontkomen en het hele ziekenhuis vol beestjes zit. In mijn zwangerschap poetste ik ook iedere dag echt bijna alles. Wasbeertje vind ik wel heel grappig als bijnaam, whaha.

  2. Ik heb een tip voor je voor het beddengoed. Zodra onze tweeling verkouden is leg ik een grote handdoek op het gedeelte waar ze met hun hoofd liggen. Die kan ik dan zo nodig elke dag vervangen zonder dat ik elke dag 2 bedden moet verschonen 🙂

  3. Heel belangrijk.. hier zijn we om de beurt ziek, het is bijna geen ontkomen aan, maar toch doe ik wel een paar keer per dag de wc en handvaten etc.. ook laat ik de kinderen extra hun handen wassen. Tja, het helpt wel denk ik… maar soms ben je er tegenop gewassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge