Mijn haat-liefdesverhouding met de zomer.

In de zomer is de wereld net ietsjes mooier, vind ik. De blauwe lucht, het zonnetje en de verse groene bladeren aan de bomen, zorgen voor een kleurrijke wereld dat iedereen net iets vrolijker maakt. Mij ook. Toch zijn er momenten in de zomer waardoor ik weer even verlang naar een koudere dag.

 • Die benen, vooral aan het begin van de zomer, laat ik liever niet zien. Alleen daar heb je al een zonnebril voor nodig. Het moment dat je meer huid moet laten zien moet ik altijd even doorheen. Anders worden die benen natuurlijk nooit bruin. De eerste dagen loop ik dan ook stug door in mijn winterjas 😉
 • Geldt ook voor het strand. Sinds mijn zwangerschap heb ik die bikini sowieso afgeschreven. Tijgerprintjes rond mijn navel, lubberende huid door een te grote buik en een litteken door een operatie aan mijn navel, hebben mijn buik het afgelopen jaar er niet mooier op gemaakt.
 • Ik verlang altijd naar die heerlijke zwoele zomeravonden. Lekker nog lang buiten. Heerlijk. Maar die zwoele zomeravonden zorgen er ook voor dat het binnen niet te harden is, waardoor naar bed gaan net iets minder aantrekkelijk is geworden.
 • Was je nog niet loom en moe van die korte nachten, dan word je dat wel van die verschrikkelijke hitte.
 • Aan het einde van de dag in de spiegel kijken en een verlept persoontje zien. Rood aangebakken, haar dat slierterig langs je hoofd valt, moe van de hitte, plakkerig van het zweet en zonnebrand, uitgelopen make-up en opgezet van de warmte.
 • Afgeladen stranden. Ik hou er echt niet van. Ik ga liever heel vroeg om voor de verschrikkelijke drukte weer weg te zijn.
 • Mijn huis is sneller vies. Alles komt naar binnen gewaaid. Stofzuigen was al een ondankbare taak. In de zomer kun je er beter gewoon helemaal niet aan beginnen.
 • En ik ben erachter dat ik sinds de zwangerschap last heb van pigmentvlekken in mijn gezicht. *zucht*
 • Geïrriteerde huid door elke dag moeten scheren en kloven in mijn voet die door de droogte spontaan openspringen. Au!
 • Die überwarme dagen moeten altijd afgesloten worden met een hoop kabaal. (lees: onweer)

Dit artikel is niet alleen maar negatief hoor. Ik heb namelijk ook een liefdesverhouding met de zomer:

 • Zoals ik in de intro al aangaf. De kleurrijke wereld maakt mij vrolijk. Als de hitte nog niet is toegeslagen, dan zorgt de zomer ervoor dat ik zin krijg om te schrijven, opruimen, schoonmaken en andere leuke dingen te ondernemen.
 • Doordat iedereen buiten is, heb je meer contact. Met iedereen sta je wel een praatje te maken. Vooral sinds ik een kind heb, heb ik veel meer aanspraak dan vroeger in de stad.
 • Lekker lang buiten.
 • Tuintje opvrolijken met allemaal vrolijke bloemetjes en andere gezellige dingetjes.
 • Vrolijk gekleurde kleertjes in de winkel.
 • Heerlijk ruikende luchtjes, zonnebrand en douchegelletjes 😊
 • Ondanks de newly pigmentvlekken, vallen de vlekken die ik overgehouden heb aan de acne en de acne zelf minder op.
 • En daardoor hoef ik minder make-up te gebruiken! ’s Ochtends dus niet meer zo lang bezig met mij klaar maken.
 • Volgens mij ben ik ook de enige die van mijn stugge haar in de zomer houdt. Mooie krul erin en niet zo statisch.
 • Zomervakantie, here I come!! 🙂

Hebben jullie ook zo’n haat-liefde verhouding met de zomer?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

10 thoughts on “Mijn haat-liefdesverhouding met de zomer.

 1. Wat een heerlijke lijst zowel positief als negatief haha! Ik herken me in veel dingen al moet ik elke dag zomerklaar zijn.. En soms heb ik daar helemaal geen zin in lees benen scheren etc.. Maar toch vind ik de zomer ondanks sommige ongemakken fijner dan de winter alhoewel dat ook wel weer zijn voor en nadelen heeft! 😉
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week..#21My Profile

 2. Heel herkenbaar! Ik ben dol op de lente en zomer, hou absoluut niet van de winter, maar zoals afgelopen dagen is het ook afzien. Alle kleren plakken aan je lijf en slapen lukt niet. Dan is het zo 5 uur en hoor ik de vogeltjes weer fluiten en wordt het licht.
  Maar al met al heb ik nog steeds liever de zomer dan de winter. 🙂

 3. Herkenbaar! Het maakt me vrolijk, de lange warmere avonden kan ik van genieten… maar soms ben ik er echt klaar mee, het geplak, benauwd en die zomerkleding… is ook niet echt iets voor mij, iets met verre van bikiniproof zeg maar 😉

 4. Ik heb 100% een haat-liefdesverhouding met de zomer. Waarom? Ik word er sowieso heel vrolijk van om gezellig samen buiten te eten, maar ook wat je zegt de tuin gezellig aan te kleden met leuke bloemen en planten en accessoires. Daarnaast is het veel handiger om een feestje buiten te geven dan binnen haha. Voor de kinderen vind ik het dan weel weer heel leuk dat ze zo in het zwembadje kunnen plonsen 🙂 De keerzijde van de zomer is dat ik door de ms en de cyste in mijn hoofd slecht tegen de warmte kan. Op zich kunnen meer mensen dat niet, maar mijn “lichaamsthermostaat” is een beetje stuk door die cyste waardoor mijn lichaam slecht afkoelt. En daardoor heb ik de energie van een bejaardensoos, hoewel die zelfs die dagen meer energie lijken te hebben dan ik haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge