De 15 reisdilemma’s – tag

Door het heerlijke weer zit ik al helemaal in de vakantiestemming. En dat terwijl er nog helemaal geen plannen zijn om ergens heen te gaan. Wat dat betreft dus extra leuk om  na te denken over de reisdilemma’s en de ideeën naar boven te laten komen. Dus toen deze tag bij Sylvia van Alovelyadventure.nl langs kwam, was het natuurlijk zo gebeurd en stond er in no time een concept klaar. Hij is bedacht door Chantal van reisdoc.nl

 1. Zonvakantie of wintersportvakantie?

Ik ben nog nooit op wintersportvakantie geweest en het trekt mij ook helemaal niet. Dus ik kies voor een zonvakantie. Hoewel ik ook geen type ben om hele dagen op het strand te liggen. Maar mooi weer op vakantie is altijd fijn. Toen we naar IJsland gingen had ik natuurlijk helemaal niet op een zonnige vakantie gerekend. We hebben 10 dagen supermooi weer gehad. Wel koud. Maar door de Blue Lagoon kwam ik gewoon bruin thuis dat mensen dachten dat ik naar Griekenland was geweest.

 1. Vakantie aan de kust of vakantie in het binnenland?

Beide heel erg leuk. Het ligt aan het land. Nogmaals: ik ben niet van de strandvakanties, maar dat betekent niet dat je er geen geweldige gebieden hebt. Denk aan Rio of Venetië.

 1. Europees eten of Aziatisch eten?

Europees! En dan met name Italiaans en Tapas! Daar hoef ik overigens niet heel lang over na te denken. Oosters is nooit echt mijn favoriet geweest. Ik vind het wel lekker. Maar als ik kan kiezen, kies ik voor een lekkere pasta of risotto. Sushi staat trouwens wel heel hoog op mijn favorietenlijst. Niet de visvariant. Ik hou echt niet van vis. Maar wel degene met avocado’s, ei en komkommer.

 1. Weg met vrienden of weg met partner?

Partner. En dan ook met kind erbij, natuurlijk. Ik ontmoet veel liever gezellige mensen onderweg. We zijn weleens met vrienden op vakantie geweest. En dat was erg gezellig. Maar uiteindelijk merkte je wel dat de verwachtingen van de vakantie net iets anders waren ondanks vooraf alles goed besproken te hebben. Het lijkt vooraf altijd het beste idee ooit. Maar uiteindelijk hou ik liever alleen rekening met mijn partner en niet nog eens met vier andere mensen.

 1. Actieve vakantie of luiervakantie?

Actief. Het strand ben ik snel zat. Ik kan best een boek lezen hoor. Geen probleem. Maar na ieder hoofdstuk word ik ongeduldig. Nu ik een kleine heb, lukt rustig liggen aan het strand helemaal niet meer. Die kleine heeft ook geen rust haha. Vorige week nog geprobeerd en ik heb welgeteld twee seconde rustig op mijn reet kunnen zitten. Ik wacht maar weer tot hij wat ouder is. Ik maak liever een mooie wandeling in de natuur of bezoek een leuke stad.

 1. Azië of Afrika?

Moeilijke. Ze staan allebei wel op mijn lijstje van plekken waar ik heen wil. Maar Afrika staat denk ik al het langst op mijn lijstje. Ik heb ooit wel een keer een rondreis door Egypte gemaakt. Toen het nog kon, zeg maar. Maar als ik aan Afrika denk, denk ik eerder aan een safari. En dat wil ik echt al heel lang.

 1. Barcelona of Rome?

Rome. Daar ben ik wel al eens geweest. Maar ik hou van Italië en Rome is echt een stad naar mijn hart. Barcelona lijkt mij ook heel leuk om naar toe te gaan. Maar staat niet heel hoog op mijn verlanglijst.

 1. Drie weken kamperen of 1 week luxehotel?

Beide. 3 weken kamperen en dan als afsluiter een week in een luxe hotel 😉. Ik ben dol op kamperen. Dus als ik dan toch moet kiezen, kies ik voor kamperen. Ik doe het alleen te weinig. Tent opzetten en spullen bi elkaar zoeken vind ik zo’n gedoe, dat ik een huisje uitzoeken fijner vind. Kamperen in de luxe van een stacaravan valt bij mij niet onder kamperen. Bij kamperen hoort jezelf in een tent frummelen en met de wc-rol over de camping lopen.

 1. Citytrip of natuurvakantie?

Natuurvakantie. Dat houd ik langer vol. Een citytrip vind ik ook leuk. Maar na een paar dagen ben ik die drukte van een stad wel zat. Ik ga liever ergens in de natuur zitten en dan een dag of twee een mooie stad bezoeken.

 1. Wereldreis of de wereld in meerdere keren zien?

Wereld in meerdere keren zien. Ik kan niet zo lang van huis zijn. Dat ten eerste. En ten tweede vind ik het leuk om mij voor te bereiden en te genieten voor één plek. Als ik naar alles ga, of in ieder geval bijna alles, dan lijkt mij dat moeilijk voor genieten.

 1. Nooit meer reizen of nooit meer vrienden zien?

Moeilijk. Daar ga ik nog even over nadenken. Ik heb niet zoveel vrienden. Dus ik hoef er niet van heel veel afscheid te nemen. Maar hen nooit meer zien vind ik ook wat drastisch. Ik zou de vriendinnetjes die ik heb toch wel heel erg gaan missen. Maar nooit meer reizen… Ik ben er nog niet over uit.

 1. Weg met de auto of weg met het vliegtuig?

Ik vind het superleuk om de auto in te pakken en echt op reis te gaan, het landschap te zien veranderen en de cultuur. Bij het vliegtuig is het altijd zo apart dat je instapt en al een uur later in een hele andere wereld kan zijn. Daarnaast heb ik vliegangst. Ik stap dus niet graag in een vliegtuig. Maar zonder vliegtuig kom je weer niet heel ver. Ook weer een moeilijke keuze.

 1. Backpacken of cruisen?

Backpacken!! Ik ben van de doe-vakanties.

 1. Alles regelen of op de bonnefooi?

Ik ben een beetje van beide. Alles regelen geeft mij altijd een veilig gevoel. Maar aan de andere kant beperk je jezelf wel weer heel erg. Als het bijvoorbeeld ergens niet bevalt of het weer heel slecht is. Wat dat betreft vind ik op de bonnefooi gaan weer heel fijn. Wij wisselen het vaak af. Soms hebben we iets geregeld en hebben we spijt dat we ergens aan vast zitten. Ik heb ook een keer gehad dat we twee weken naar de Provence zouden gaan op de bonnefooi. Eerst zaten we op een camping in de buurt van Avignon. Daarna bij Aix-en-Provence. Daarna wilden we nog langs de kust bij Nice, Monaco en Cannes. Maar daarnaar toe was alleen al zo’n chaos dat ik Frankrijk helemaal zat was. Alles staat slecht aangegeven en ik ben geen ster in rijden en navigeren. Dus zijn we doorgereden naar Italië. Eerst langs Milaan. En daarna doorgereden naar Venetië. Daar hebben we nog een paar heerlijke dagen gehad. Toen was het zo fijn om op de bonnefooi gegaan te zijn. We zaten nergens aan vast. Heerlijk! Zo kom je nog eens ergens terecht.

 1. Roadtrip of op dezelfde plek blijven?

Roadtrip! We hebben weleens ergens in Duitsland een huisje voor twee weken geboekt en na een paar dagen toch al behoorlijk uitgekeken zijn. Het weer was ook echt bagger die weken. Dan wil je gewoon de vrijheid hebben om verder te kunnen reizen.

Dat waren ze weer. Inmiddels ben ik blij en zit ik met mijn hoofd even in Italië. Wil je hem ook invullen? Dat kan. Vergeet Chantal niet even te vermelden.

Hebben jullie plannen deze zomer?

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

4 thoughts on “De 15 reisdilemma’s – tag

 1. Wauw wat een mooie foto’s! Leuk dat je de tag ook hebt ingevuld. Ik kijk uit naar onze “vakantie” in NL meestal gaan we hier een maand in de herfst/winterperiode heen. + nog iets extra’s maar we zijn er nog niet helemaal over uit waar we heen willen. Meestal worden dit 2 heerlijk lange weekenden.
  Sylvia onlangs geplaatst…Meertalig opvoeden?My Profile

 2. Leuk om te lezen! Wij gaan deze zomer in een huisje op de camping. Ik ben geen ervaren kampeerder, maar heb inmiddels gezien hoe fijn een camping is voor de kleine man. Uiteindelijk gaat er nog wel een tent of caravan komen gok ik!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge