Vloggen? Of niet?

Steeds meer bloggers zie ik ook gaan vloggen. Door middel van Instagram Stories of een YouTube-kanaal kunnen we nog meer zien achter de schermen van de blog. Dan komt bij mij natuurlijk de vraag naar boven: is het essentieel om als blogger ook te gaan vloggen? Of niet?

Vloggen? Of toch niet?
Of het essentieel is weet ik niet, maar ik begin er niet aan. Ik snap dat jullie teleurgesteld zijn 😉 maar ik ga jullie niet nog verder meenemen in mijn leven. Er komt dus geen YouTube-kanaal van “Mijn kind kan de was doen”. Ik zal jullie ook vertellen waarom niet. Dat heeft namelijk meerdere redenen.

Ten eerste (de belangrijkste reden) is mijn passie schrijven en niet filmen en editen. Ik heb geen zin om daar tijd aan kwijt te zijn alleen maar omdat ik daarmee mijn blog zou kunnen aanvullen. Een gevalletje: schoenmaker blijf bij je leest. Dat wil niet zeggen dat ik niet respecteer dat er bloggers zijn die het wel doen. Je kan nou eenmaal meerdere passies hebben. Of fulltime blogger en vlogger zijn. Dan is het je werk en maak je er gewoon tijd voor. Ik doe dit naast mijn werk. Dan beperk ik mij liever tot waar echt mijn passie ligt.

Ten tweede moet ik eerlijk bekennen het geprobeerd te hebben toen Snapchat helemaal hot was. Toen heb ik een paar filmpjes online gezet. Ik kon er niet naar kijken. Hahaha. Echt niet.

En ten derde wil ik niet alles laten zien. Ik ben al extreem voorzichtig met foto’s op mijn blog. Bijna niet, zeg maar. Soms via Instagram laat ik wat zien. Maar met filmen is het toch wat lastiger. Ik ben heel open in mijn blogs. Dat lees ik tachtig keer door. En daar laat ik het verder bij.

Kijk ik dan wel vlogs?
Om heel eerlijk te zijn gaat er in vlogs kijken soms te veel tijd zitten. Ik volg er wel een aantal via YouTube en zo af en toe kijk ik wel wat. Maar ik kijk lang niet alles. Ook zijn er een aantal vloggers in mijn ogen niet echt en oprecht. De nepheid straalt ervan af omdat ze een kijkje in hun leven laten zien, maar dat moet natuurlijk wel perfect zijn. Overdreven doen voor de camera, krijg ik alleen maar kippenvel van. En dat vind ik jammer. Er zitten wel een aantal goede vloggers bij die ook bijvoorbeeld aangeven wanneer zij een offday hebben. Maar ik kijk lang niet alles, want er gaat gewoon echt te veel tijd in zitten.

Vlog jij? Of volg je vloggers? Of zit je er soms aan te denken om te gaan vloggen? Ik ben heel benieuwd hoe jullie hierover denken.

Volg mijn blog ook op  Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto’s: Pixabay