Geen motivatie

Soms heb je van die dagen… Dan is je motivatie ver te zoeken. Zo ook vandaag (Gisteren eigenlijk. Aangezien dit maandag online komt en ik dit zondag schrijf 😉). Eigenlijk moest er een artikel online komen over genderspecifiek opvoeden. Iets wat ik vorige week beloofd had. Er staat ook al wel wat op papier, maar het punt van mijn artikel is nog even ver te zoeken. En ik kan mij er even niet toe zetten om tot het punt van dat artikel te komen. Tijd voor blog ontwijkend gedrag.

Zoals jullie in mijn laatste zomerdoelen-update hebben kunnen lezen, ben ik de laatste tijd erg aan het twijfelen over mijn blog. En dit begint steeds erger te worden. In de intro gebruikte ik al het woord moeten over een artikel dat online moest komen. Dat vind ik zo naar. Ik wil het namelijk niet zien als moeten, maar als willen. En ik probeer de gedachten over bloggen en de hele wereld die daarbij hoort, onder woorden te brengen. Maar ik ben nu zo ver dat het alleen maar negatief gaat worden, omdat ik er gewoon een beetje klaar mee ben. Misschien is dat prima. Misschien is dat nou eenmaal hoe het is. Of in ieder geval hoe ik mij de laatste tijd voel en denk over bloggen.

Maar iets dat al die tijd mijn grootste hobby is geweest kan ik niet zomaar laten gaan. En dus doe ik dat ook niet. Mijn blog blijft (voorlopig) bestaan. Ik wil alleen de lol er weer in terug krijgen. Dus als er medebloggers zijn die dit gevoel herkennen, dan hoor ik graag hoe zij zich erover heen hebben gezet. Een uitgebreidere blog volgt nog over waar dat gevoel vandaan komt. Maar nogmaals: ik wil dat dat artikel niet te negatief wordt.

Tips? Anyone?

Volg mijn blog ook op  FacebookTwitterInstagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay

8 thoughts on “Geen motivatie

 1. Niets moet. Door het gevoel van moeten blokkeer je denk ik. Tijdens de burn-out heb ik alles stil gelegd. Doe waar jij je goed bij voelt. Je hebt een baan, een gezin en hobby. Voor dat laatste moet/wil je zo nu en dan tijd vrij maken. Iemand die hobbymatig voetbalt doet dit ook niet elke dag toch?
  Meike onlangs geplaatst…Me-time – Mama Challenge 2017My Profile

 2. Ja, dit herken ik zeker. En zodra je met woorden als ‘moeten’ gaat spreken weet je dat je over je eigen grenzen heen bent gegaan. Wat helpt? Je bedenken waarom je blogt. Ik besloot een tijdje geleden alle blogregels en het wereldje los te laten en alleen te bloggen over dingen die ik leuk vind. Daar zou ik ongetwijfeld lezers door verliezen, maar weet je: daardoor kwam ik erachter dat ik blog voor mezelf en het ook nog zou doen als alleen mijn man en ouders mijn blog zouden lezen.

  Gek genoeg verloor ik helemaal geen lezers, wat mij sterkt in mijn theorie.

  PS: duik nou in dat boek! 😉 Ga je geen spijt van krijgen!

  1. Dank je wel voor je reactie. Loslaten is zeker iets wat ik moet gaan doen. En dat boek erbij pakken ook 😉 Ik lees met veel plezier jouw blogs erover.

 3. Dat gevoel ken ik. Er klaar mee zijn, terwijl over mijn onderwerp veel valt te zeggen. Te lang ben ik aan de oppervlakte gebleven. Nu ik meer de diepte in ga, maar ook oudere blogs oppoets, blijken lezers me te blijven vinden. Herkenning blijkt steeds weer de grootste trekker. Af en toe het gevoel hebben in herhaling te vervallen is vervelend. Uitdaging is wat je nodig hebt.

 4. Heel herkenbaar. Ook bij mijn onderwerp, niet-aangeboren hersenletsel, lijkt het wel eens alsof ik in cirkeltjes ronddraai. Tegenwoordig poets ik wel eens een oud artikel op, of ga ik wat meer de diepte in. Voor jezelf kan het soms lijken alsof het niet wil. Je wil dan te perfectionistisch zijn. Dat is helemaal niet nodig, blijkt. Lezers gaan mee in de veranderingen en ontwikkelingen die je zelf doormaakt. Zoek naar je eigen stijl en je eigen invalshoek. Vaak blijkt dan dat er herkenning is. Voor mij is dat dan weer het cadeautje. Vooral wanneer ik de diepte in ga, blijkt dat goed aan te slaan. Voordeel is dat ik dan uit mijn eigen cirkel breek en nieuwe uitdaging vind.

 5. Nog geen ervaring mee.. maar misschien even een zomerstop houden en lekker aan je boek werken wat je zo lang wilt! En als je zin hebt om weer eens een blogje te schrijven dan doe je dat gewoon. Niks moet alles mag en dat is het fijnst! Succes in iedergeval.. Hoop niet dat je stopt want ik lees je graag😄
  Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #29My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge