#mamachallenge2017 Gratis uitstapje | de Moestuin

Ik zal heel eerlijk wezen. Ik wil graag een gratis uitstapje met jullie gaan bespreken, die ik niet deze zomer heb gedaan. Maar wel met Pinksteren. Ik kan genoeg gratis uitjes verzinnen: lekker naar het park, kinderboerderij of naar het strand. Maar deze hebben we met de kleine dus al een tijdje terug gedaan, maar vond ik zo bijzonder dat ik hierover wil vertellen. Oplettende volgers hebben dit al voorbij zien komen op Instagram. Omdat ik niet in de buurt woon, zijn we er niet nog een keer geweest. Maar dat we nog een keer heengaan, dat is zeker.

Wat ik bedoel: de Moestuin
En niet zomaar een moestuin. Maar Stichting Moestuin Projecten. Dit zit in Utrecht en kun je dus gratis bezoeken. Even nog een disclaimer tussendoor. Dit artikel is niet gesponsord, maar ik ben er zelf heel enthousiast over. De Moestuin is een sociale onderneming. Door middel van leer-werkplekken bieden zij maatwerk, sociale activering en re-integratie voor mensen uit de psychiatrie en verslavingszorg. Ook werken er vrijwilligers mee op de tuin.

Wat kun je er doen?
Van alles. Ze hebben uiteraard een grote moestuin, maar eromheen hebben ze een grote speeltuin aangelegd. Ze hebben er een grote zandbak, een hut en je kunt er spelen met water en modder. Daarnaast hebben ze nog een klein kinderboerderijtje waarbij je konijnen en geiten kunt aaien. En overal staan loopauto’s en kun je crossen over het terrein met een speelgoed fiets. En je kunt een bezoekje nemen aan de bijenstal, de kruidentuin en de druivenkas. Genoeg vermaak voor de kleintjes dus.

En dat allemaal gratis?
Ja! Om er te spelen is gratis. Maar ik zal eerlijk zijn. Zij vinden het wel fijn als je er een kopje koffie bestelt of iets koopt in hun biologische winkeltje om het ook allemaal gratis te kunnen houden. Ook hebben ze er een grote kas wat je kunt afhuren voor een feestje of een vergadering. Dus gratis met een kanttekening. Maar de broodjes zijn erg lekker. En nog een tip: de troebele appelsap ook. Zeker de moeite om te proberen.

Mijn kleine heeft er die dag erg van genoten. Ik hoop jullie kinderen ook.

Wie deden deze challenge nog meer?
Volgmama ging naar Futureland.
Roxxy84 ging  naar Geertje’s Hoeve.

Hebben jullie weleens van deze Moestuin gehoord?

Volg mijn blog ook op  FacebookTwitterInstagram en Bloglovin’
En natuurlijk op Snapchat: leonie_vanmil

7 thoughts on “#mamachallenge2017 Gratis uitstapje | de Moestuin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge