Mijn zomerdoelen

Doelen stellen. Ik zie het veel mensen doen. Dat leek mij ook een goed idee. Ik heb namelijk een lijstje met activiteiten waar ik tijd in wil steken, maar op een één of andere manier komt het er niet van. Geen tijd, moe, zin etc. De meest herkenbare excuses. Het leek mij leuk om mij ook eens bezig te gaan houden met mijn doelen en jullie na een maand een update te geven.

Dit artikel heet “zomerdoelen” maar afvallen en sporten staat gek genoeg niet in mijn lijstje ;). Nee, ik wil mij juist meer gaan ontspannen en mij bezighouden met mijn dromen. Dat is wat ik ga doen. Hierbij mijn top 3 waar ik mij van de zomer op ga concentreren.

 1. Een boek schrijven. Vanaf dat ik een kind was, droomde ik al van schrijfster worden en mijn eigen boek schrijven. Ik heb ook diverse schrijfcursussen gevolgd. Stap 1 van dit doel is al een tijd geleden gezet: Bloggen. Nu stap 2: aan mijn boek beginnen. Ik was al ergens aan begonnen en ik weet ook hoe ik verder wil, maar ik heb nog geen tijd ervoor genomen om het ook door te zetten. Deze zomer ga ik dat doen!
 2. Moodboard maken. Ook weer zo iets dat blijft slingeren. Mijn vriend en ik hebben een nieuwbouwhuis gekocht. Toen we het huis net hadden gekocht, begon ik met het verzamelen van staaltjes en plaatjes uit tijdschriften en folders. Ik heb er nog niks mee gedaan. Het huis moest nog gebouwd worden. Inmiddels begint ons huis ook echt op een huis te lijken. Het lijkt erop dat we na de zomer toch wel een opleverdatum gaan krijgen. Hoogste tijd om dat moodboard af te maken. Inmiddels zijn we begonnen met het uitzoeken van een keuken. Tijd voor de volgende stap om een idee te krijgen van de rest van de inrichting.
 3. Meer lezen. In de kast staan rijen met (ongelezen) boeken. En op mijn laptop nog een verlanglijstje van meerdere A-4tjes (voor- en achterkant). Dus met lekker weer wat vaker in de tuin zitten en alleen maar lezen. Ja, dat lijkt mij heerlijk. Ik ga verder niet meer op vakantie, dus ik moet het hebben van mijn vrije dagen en weekenden. Of misschien ’s avonds de televisie uitlaten en gewoon eens een goed boek erbij pakken.

Jullie zijn ook weer op de hoogte. Iedere maand krijgen jullie een update. Hopelijk geeft dit mij houvast om ook daadwerkelijk aan mijn doelen te werken.;)

2 thoughts on “Mijn zomerdoelen

 1. Ik doe met je mee. Moet ook echt meer lezen, heb dit jaar zoveel goede boeken gekregen. En meer fictie schrijven wil ik ook. Vind bloggen zo leuk dat ik naast mijn blog vaak niet toe kom aan creatief schrijven. Ben benieuwd naar je boek dus schrijf deze zomer maar lekker door

  1. Hey Jeanine,
   Leuk leuk leuk!! Leuk dat je meedoet. Ik zag dat jij ook al druk met met fictie schrijven.
   Bloggen geeft ook gelijk resultaat, dat maakt het soms moeilijk om aan een boek te beginnen. Maar leuk project voor deze zomer en ik ga zeker doorschrijven (hoop ik, haha)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge