Wat heb ik tot nu toe gedaan

In eerste instantie gaf ik aan dat ik wilde stoppen met bloggen om mij meer te kunnen focussen op het schrijven. Later bedacht ik mij en wilde ik deze blog hoofdzakelijk niet meer als een mamablog gebruiken, maar als een blog om jullie op de hoogte te houden van mijn schrijfavonturen. Een stok-achter-de-deur-blog noemde ik het. Want een update schrijven zonder dat er updates zijn, is natuurlijk wat gênant. Maar misschien is het handig om eerst maar eens te vertellen wat ik tot nu toe al gedaan heb om mijn “schrijverscarrière” een kans te geven.

Cursus
Ooit heb ik een cursus gevolgd “schrijven voor kinderen”. Ofwel: kinderboeken schrijven. Een hele leuke cursus al zeg ik het zelf. Ik kon er echt achter komen welke kant ik daarmee op wilde. Gedichten schrijven is dus al niets voor mij. En ook sprookjes schrijven werd het niet. Overigens wel leuk om te weten welke elementen een sprookje een sprookje maakt. Anyway, ik kwam erachter dat fantasie in de trant van Harry Potter meer mijn ding was. Hele verhalen ontstonden in mijn hoofd en tijdens de cursus heb ik ook beginnetjes kunnen maken. Met als doel om het verhaal af te maken. Omdat ik deze cursus tijdens mijn studie pedagogiek volgde, kwam het er verder niet van. Het verwaterde en er bleven onafgemaakte verhalen op mijn laptop staan.

Literatuur
Mijn kast staat vol met boeken over schrijven. Oké, een beetje overdreven misschien. Maar ik heb er wel een aantal staan. En tot nu toe heb ik er pas één gelezen: Schrijven Kreng van Lisette Jonkman. Overigens een geniaal boek. Vooral als er een Chicklit in je hoofd zit, moet je dit boek gelezen hebben. En heb ik nou toevallig ook nog een Chicklit in mijn hoofd zitten. Verwarrend, want dat is zo anders dan die eerdergenoemde Harry Potter-achtige verhalen. Maar moet kunnen, vind ik. Simone van der Vlugt en Carry Slee schrijven ten slotte ook verhalen voor meerdere doelgroepen. Dus waarom zou ik dat niet kunnen. Overigens lees ik zelf heel graag literaire thrillers. Die optie hou ik er voor mijzelf dus ook nog even in.

Vlogs kijken
Ik ben niet echt een vlog-kijker, maar de vlogs van Chinouk Thijssen zijn wel een aanrader voor als je van schrijven en lezen houdt. Haar YouTube-kanaal is heel divers en ze vertelt het ook allemaal heel spontaan en gezellig. Zij heeft ook een vlog gemaakt over hoe een boek bij haar tot stand komt. Dat filmpje heb ik uitgebreid bekeken en aantekeningen van gemaakt. Erg handig voor als je nog nooit een boek hebt geschreven en geen idee hebt waar je moet beginnen.

Beginnen
Met mijn vriend had ik afgesproken om iedere dag, al is het maar een uur, achter mijn laptop te duiken en iets te doen aan schrijfwerk. Tja, dat was van hele korte duur. Ik had één van mijn verhalen van de cursus weer tevoorschijn gehaald en daar een karakterdossier bij geschreven. Verder dan dat kwam ik niet. Probleem: ik werd zwanger. Niet zozeer een probleem, hoor. Maar de vermoeidheid zorgde ervoor dat als de peuter op bed lag, mama ook bekaf was en behoefte had aan slaap. Ik ben toen wel begonnen met het lezen van ‘Schrijven Kreng’. Dat was makkelijker dan na te moeten denken over mijn verhaal. Een goede zet, want dat boek motiveerde mij enorm. En nu, een paar maanden verder, heb ik nieuwe energie gevonden om mij weer aan die afspraak te gaan houden.

Bloggen
Ik kwam dus met het idee om weer te gaan bloggen. Hopelijk werkt het om mij extra te motiveren om te gaan schrijven en mij ook echt aan mijn eigen gemaakte afspraken te houden. Ik moet wel eerlijk bekennen dat onze newborn er nog wel voor zorgt dat de nachten erg kort zijn. Dit helpt niet kan ik vertellen. Ook als de peuter op bed ligt, dan beginnen de krampjes van de baby. Dus weg avonden (en eigenlijk alle vrije tijd). Maar ik zal een manier moeten verzinnen om er toch mee te beginnen. En de krampenfase is zo voorbij. Maar toch: tips zijn welkom.

Volg mijn blog ook op  FacebookTwitterInstagram en Bloglovin’
En op Snapchat: leonie_vanmil

Bron foto: Pixabay