“Schrijven kreng”

Vorige keer vertelde ik dat ik dit boek (Schrijven Kreng van Lisette Jonkman) ben gaan lezen om zo niet na te hoeven denken over het schrijven. Yes, I said it. Dit boek wilde ik al heel lang lezen voor alle tips en tricks. Maar de doorslag kwam nadat ik met mijn vriend de deal had gemaakt om iedere dag met schrijven bezig te zijn. En ik was te moe (wel of niet door de zwangerschap 😉) om iedere avond mijn creativiteit de vrije loop te laten. Dus eigenlijk was dit boek lezen schrijfontwijkend gedrag. Iets wat in dit boek ook veelvuldig genoemd werd.

Confronterend
Behoorlijk confronterend was het boek. Want wat heb ik toch een talent voor schrijfontwijkend gedrag. Ik heb overal een excuus voor. Was het eerst mijn zwangerschap. Is het nu onze newborn. En dan zal het straks mijn werk wel weer zijn. Ik weet ze allemaal te verzinnen.

Motiverend
Lisette Jonkman wist mij in dit boek iedere keer weer het spreekwoordelijke schop onder mijn hol te geven. Is het gelukt? Nog niet (schaamrood op mijn kaken). Wel motiveerde het mij om weer wat met mijn blog te gaan doen en deze als een stok achter de deur te gaan gebruiken. Update: tot nu toe is er van schrijven voor een “bestseller” nog helemaal niets terecht gekomen. En daar is het schrijfontwijkende gedrag weer: Newborn in tha house, hè!! Met andere woorden: weinig slaap en weinig tijd.

Inspirerend
Omdat Lisette Jonkman is een Ckicklit auteur en haalt veel voorbeelden uit haar boeken. Het eerste genre wat bij mij opkomt is een Harry Potter-achtige jeugdboek. Maar ook ik had een Chicklit verhaal in mijn hoofd. En ik kreeg door dit boek alleen maar meer en meer inspiratie om te gebruiken voor mijn eigen Chicklit (als die er ooit komt).

Alles samenvattend vond ik dit boek dus geweldig. Dit boek komt met zoveel tips. Ze geeft aan waar haar voorkeuren liggen van manier van schrijven. Maar ook welke andere manieren er nog meer zijn en waarom je die zou kunnen gebruiken. Lekker vaag allemaal. Maar dat doe ik bewust, want dit boek moet je gewoon lezen. Dit artikel wordt absoluut niet gesponsord, en dus echt mijn mening. Een echte aanrader voor een beginnende auteur.

Hebben jullie dit boek al gelezen?

Volg mijn blog ook op  FacebookTwitterInstagram en Bloglovin’
En op Snapchat: leonie_vanmil

2 thoughts on ““Schrijven kreng”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

CommentLuv badge