Theeleuten #1

Bron

 

Ik hou wel van een beetje theeleuten met vriendinnen. Gezellig een avondje met wat lekkers erbij en maar bijkletsen. We raken vaak niet uitgepraat. Pickwick was denk ik bang dat dat wel zou gaan gebeuren. En dus hebben zij leuke vragen verzonnen om gespreksstof er in te houden. Ik heb het nog nooit nodig gehad, maar ik vond de vragen wel heel leuk om te laten liggen. Daarom vandaag even geen blog over kinderen en opvoeding, maar heb ik er een paar vragen verzameld en ga ik ze lekker beantwoorden. Wie doet er mee?

  1. Wie uit het verleden zou jij willen ontmoeten?
    Hier moet ik echt heel goed over nadenken. Ik weet het niet zo goed. Mensen uit het verleden vindt ik over het algemeen heel boeiend. Ik ben altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe mensen vroeger leefden en hoe ze eruit zagen. Even geen duidelijk antwoord. Misschien hebben jullie nog leuke ideeën.
  1. Wat vind je leuker? Kat of hond?
    Geen moeilijke vraag voor mij. Kat! Ik vind alle dieren leuk. Ook honden. Maar ik ben opgegroeid met katten en die beesten zijn lekker aaibaar en eigenwijs. Als ik er één zie, moet ik hem aaien. Ze hebben een echte aantrekkingskracht op mij.
  1. Wat is je ergste nachtmerrie?
    Heel cliché-antwoord nu ik zwanger ben, maar ik ben echt heel erg bang dat ik de kleine kwijtraak. Bang voor complicaties tijdens de bevalling. Voordat ik zwanger was, was mijn grootste nachtmerrie om vast te komen zitten onder water. Bijvoorbeeld in een auto.
  1. In welk tijdperk zou je willen leven?
    Het tijdperk van Jane Austen. De films en boeken hebben er wellicht een verromantiseerd beeld van gegeven.
  1. Wat is je droombaan?
    Was ik daar maar uit! Hahaha. Ik heb pedagogiek gestudeerd en daar wil ik heel graag meer mee doen. Vooral kinderen stimuleren met een ontwikkelingsachterstand door middel van spel, vind ik erg leuk om te doen. En natuurlijk ouders daarbij begeleiden en adviseren hoe zij hiermee verder kunnen. Verder is het nog steeds een droom van mij om een bestseller te schrijven. Dus schrijfster staat ook nog steeds hoog in mijn lijst met droombanen.

    Bron
  1. Wat is de grootste prijs die je ooit gewonnen hebt?
    Als puber was ik enorme fan van de Boyband Five. Ik deed heel vaak mee aan prijsvragen van tijdschriften. Soms schreef ik mijn zus ook stiekem ergens voor in. Zo won zij nog wel eens wat. Zij heeft mij toen stiekem ingeschreven voor concertkaartjes van Five. Die waren te winnen via de Hitkrant. Ik wist van niks en ik kreeg ineens post van hun. Daarin zaten dus die concertkaartjes. Ik kon het echt niet geloven. Heel lang heb ik getwijfeld of ik niet in de maling werd genomen. Maar het was toch echt zo. Ik mocht naar het concert van Five! Dat was toch wel mijn grootste prijs ooit.
  1. Hoeveel paar schoenen heb je?
    Ik ga ze niet tellen. Sorry mensen. Maar ik kan je verzekeren, dat ik hierin geen echte vrouw ben. Ik heb maar twee paar schoenen die ik intensief draag. Eén in de zomer en de ander in de winter. De overige schoenen heb ik liggen voor eventuele gelegenheden of om later in de prullenbak te verdwijnen. Geloof mij, mijn vriend heeft meer schoenen.
  1. Wat wilde je worden toen je klein was?
    Archeoloog. Wie komt daar nou op? Ik dus. Ik was altijd helemaal weg van het Archeon (museum) en geschiedenis vond ik vreselijk boeiend. Dan is de keus voor archeoloog natuurlijk snel gemaakt.
  1. Wat is je meest favoriete kledingstuk?
    Heb ik niet. momenteel draag ik alleen maar een handjevol zwangerschapskleding en verder koop ik iets waar ik dan een hele tijd weg van ben. Vervolgens ben ik dat na een paar weken al weer zat en moet het plaats maken voor iets nieuws. Beetje hetzelfde verhaal als mijn schoenen. Ik ben echt totaal niet modebewust. Helaas kan ik jullie dus geen interessanter verhaal aanbieden.
  1. Ben je een pessimist of een optimist?
    Pessimist. Ik zie alleen maar bomen op de weg. Soms heb ik een helder moment en kan ik super optimistisch zijn. Echt, ik kom mensen tegen die pessimistischer zijn dan mij.

Nou dat was het lijstje vragen voor nu. Ik ga weer verder met thee drinken voor een nieuw artikel. En ik ben natuurlijk ook heel benieuwd of jullie een aantal van deze vragen zouden willen beantwoorden.